EU Ansvarlig for Somalisk Pirateri: Bruger Hjemmelavet Skandale Som Påskud For At Udvide Krigen Uden Navn

Posted By Anders On April 13, 2009 @ 21:36 In Dansk, Euromed | No Comments

[1] Richard-phillips-4_1382603cSiden Obama administrationen overtog magten har "krigen mod terror" ikke mere noget navn i Washington - men udvides ikke desto mindre stadig.

  [2] The Telegraph 12. April: Richard Phillips, kaptajn på “Maersk Alabama”, blev fanget for 4 dage siden, hvor fire somaliske pirater stormede hans skib i Det Indiske Ocean. Han blev holdt som frivilligt gidsel for at at redde sin besætning, i en af skibets redningsbåde, der flyder rundt i Adenbugten, mens fragtskibet selv formåede at undslippe. Phillips, 53, er nu blevet befriet i en operation, hvor tre pirater blev dræbt og en fjerde anholdt, fortalte en amerikansk embedsmand CNN. Dette var en af de få vellykkede redningsopgaver mod Somalias pirater, der har fanget snesevis af skibe og gidsler i de seneste år (og fået store løsepenge). 

[3] The San Francisco Bay View 4 februar 2009 og [4] The Independent 5. jan 2009 samt [5] AFP 25. juli 2008).: Hvem kunne forestille sig, at i 2009, ville verdens regeringer erklære en ny krig mod pirater? Mens dette læses, bakkes den britiske Royal Navy op af skibe fra mere end to dusin nationer, fra USA til Kina - der sejler ind i somalisk farvand for at kæmpe mod mænd, vi stadig ser for os  som skurke med papegøje påskulderen. De vil snart kæmpe mod somaliske skibe og endog  jagte piraterne på landjorden, i et af de mest sammenbrudte lande på jorden.

Men bag denne bizarre historie er der en uhørt skandale. De mennesker, vores regeringer stempler som "en af de største trusler i vor tid", har en usædvanlig historie at fortælle - og nogen ret på deres side.

Ordene fra en pirat fra en svunden tidsalder - en ung britisk mand ved navn William Scott - bør give ekko i denne nye pirattid. Lige før han blev hængt i Charleston, South Carolina, sagde han: "Hvad jeg gjorde var at undgå at gå til. Jeg var tvunget til at blive pirat for at leve. "

[6] Nuclear-waste-barrelI 1991 kollapsede regeringen i Somalia - på Afrikas Horn. Dens 9 millioner mennesker har balanceret på sultedødens rand lige siden - og mange af de hæsligste kræfter i den vestlige verden har set det som en stor mulighed for at stjæle landets fødevareforsyning og dumpe vores atomaffald i deres hav.

Ja: atomaffald. Så snart regeringen var borte, begyndte mystiske europæiske skibe at vise sig ud for kysten af Somalia og dumpe uhyre tønder i havet. Kystlandets befolkningen begyndte at blive syg. Først led de af underlige udslet, kvalme og misdannede babyer. Så efter 2005–tsunamien, skyllede hundredvis af dumpede og lækkende tønder op på land. Folk begyndte at lide af strålingssygdom, og mere end 300 døde.

Ahmedou Ould-Abdallah, FN's udsending til Somalia, fortæller mig: "Nogen dumper atommateriale her. Der er også bly og tungmetaller som cadmium og kviksølv . "Meget af det kan spores tilbage til de europæiske hospitaler og fabrikker, der synes at afgive det til den italienske mafia, der "skal bortskaffe det billigt”. Da jeg spurgte Ould-Abdallah hvad europæiske regeringer gjorde ved det, sagde han med et suk: "Ingenting. Der har ikke været nogen oprensning, ingen kompensation og ingen hindring. "

Samtidig har andre europæiske skibe plyndret Somalias have for deres største ressource: fisk og skaldyr. Vi har ødelagt vores egne fiskebestande ved rovdrift - og nu er vi gået videre til deres. Mere end for $ 300 millioner tun, rejer, hummer og andre havdyr liv bliver stjålet hvert år af store trawlere, som ulovligt sejler i Somalias ubeskyttede have. Somali-piraterDe lokale fiskere har pludselig mistet deres levebrød, og de sulter. Mohammed Hussein, en fisker i byen Marka 100km syd for Mogadishu, fortalte Reuters: "Hvis der ikke gøres noget, er der snart ikke mange fisk tilbage i vores kystnære vande."

Det er på den baggrund, at de mænd, vi benævner "pirater," er opstået. Alle er enige om, at de var almindelige somaliske fiskere, der først fandt speedbåde til at forsøge at holde dumpere og trawlere borte, eller i det mindste lægge en "skat" på dem. De kalder sig selv Somalias Frivillige Kystværn - og det er ikke svært at se hvorfor.

I et surrealistisk telefon-interview sagde  en af piratlederne, Sugule Ali, at deres motiv var "at stoppe ulovligt fiskeri og dumping i vores farvande … Vi betragter ikke os selv havets banditter. Vi betragter som havets banditter dem, der ulovligt fisker og dumper affald i vores have og bærer våben på vores have. "

[7] Somali-pirates-seize-ship-101508
Kig engang her: Hvordan er det muligt for disse primitive pirater at komme om bord? Hvorfor bliver de ikke straks skudt eller skyllet væk med vandkanoner?

Nej, det gør ikke gidseltagning forsvarligt,
og ja, nogle er klart bare gangstere - især dem, der har konfiskeret World Food Program leverancer. Men "piraterne" har overvældende støtte fra den lokale befolkning med god grund. Det uafhængige somaliske nyhedswebsted WardherNews har foretaget den bedste forskning, vi har, i det, almindelige somaliere tænker - og der findes, at 70 procent "stærkt støtter pirateri som en form for nationalt forsvar af landets territoriale farvande."

Under revolutionskrigen i Amerika, betalte George Washington og USA's grundlæggere pirater for at beskytte USA's territorialfarvande, fordi de ikke havde nogen flåde eller kystvagtfunktioner selv. De fleste amerikanere støttede dem. Er det så anderledes?
Havde vi forventet, at sultende Somaliere ville stå passivt på deres strande, ro rundt i vores atomaffald, og se os snuppe deres fisk til at spise på restauranter i London og Paris og Rom?

Historien om 2009-krigen mod pirateri blev bedst sammenfattet af en anden sørøver, som levede og døde i det fjerde århundrede f.Kr. Han blev taget til fange og stillet for Alexander den Store, der forlangte at vide, "hvad han mente med at eje havet." Piraten smilede og svarede: "Hvad du mener med at beslaglægge hele jorden, men fordi jeg gør det med et lille skib, kaldes jeg røver, mens du, som gør det med en stor flåde, kaldes kejser."
Endnu en gang sejler i dag vores store imperiale flåde ind - men hvem er røveren? 

[8] Pirater-fanget Der er langt mellem dumpnings- og fiskestederne.

[9] Al Jazera bragte historien allerede den 11. okt., 2008 - og tilføjer: Nick Nuttall, UNEP's talsmand, fortalte Al Jazeera, at når tønder blev smadret åbne af bølgekraften, viste containerne en "skræmmende aktivitet", der har været i gang i mere end ti år. Han bekræfter ovenstående.
Mustafa Tolba, tidl. administrerende edirektør for UNEP, sagde til Al Jazeera, at han havde fundet ud af, at de italienske og schweiziske affaldsfirmaer blev oprettet som fiktive selskaber af større industrielle virksomheder for at bortskaffe farligt affald. "På det tidspunkt følte vi, det som om vi havde med mafiaen at gøre." Den italienske mafia kontrollerer skønsmæssigt ca 30 procent af Italiens affaldsbortskaffelsesvirksomheder, herunder dem, der beskæftiger sig med giftigt affald.

[10] Fangne-pirater Basel-konventionen om kontrol med grænseoverskridende overførsel af farligt affald og bortskaffelsen heraf forbyder dette.

[11] EU Observer 8 Dec. 2008: Refugees International erklærede, at "den hastighed og beslutsomhed, hvormed pirateri er blevet behandlet af FN's Sikkerhedsråd, understreger den somaliske følelse, at “økonomiske interesser overtrumfer humanitære hensyn."
EU's manglende evne eller vilje til at stoppe og straffe Europa-ejede virksomheder, der i mange år har dumpet giftigt affald ud for den somaliske kyst underminerer alvorligt de etiske krav fra de nye EU-bestræbelser.

På en pressekonference den 2. december efter FN's Sikkerhedsråds resolution om Somalia, spurgte en journalist fra Inner City Press ambassadør Ripert fra Frankrig, der har EU's formandskab, om, hvordan affaldsemnet vil blive behandlet. Ambassadøren svarede: "Jeg har ingen kommentarer til spørgsmålet."
Der er nu frygt for, at hvis EU rydder somaliske farvande for pirater, vil   europæiske dumpningsvirksomheder arve en sikker havn til at udøve deres kriminelle og umoralske aktiviteter.

[12] SomaliaMilitær invasion i Somalia? 
Bloomberg 13 April: Det amerikanske militær overvejer angreb på piratbaser på land og støtte til det somaliske folk, som kan bidrage til at dæmme op for skibskapringerne ud for Afrikas østkyst, sagde embedsmænd i forsvaret. Planerne vil blive præsenteret for Obama administrationen, mens den overvejer en koordineret international og  amerikansk regeringsreaktion på pirateriet, sagde embedsmænd. Ca. 25 krigsskibe fra Den Europæiske Union, USA, Tyrkiet, Rusland, Indien og Kina har koncentreret deres indsats for at beskytte Adenbugten.
Men før Kommissionen træffer foranstaltninger, bør USA komme med en plan, så det ikke bliver fanget uforberedt ligesom under dets 1992-intervention i Somalia.

Kommentar
Hvad med at det EU, der så gerne vil lede verdensregeringen,  stopper den ulovlige dumpning og fiskeriet ud for Somalia - eller ville det være at stoppe Den Nye Verdensordens ekspansion? Eller er EU i kløerne på mafiaen? EU-rovfiskeriet har allerede ført til [13] fisketomhed i Vestafrikas kystzoner - og store flygtningestrømme il Kanarieøerne.
Denne uretfærdighed har nu givet globalisterne en mulighed for at udvide, hvad der ikke længere må kaldes krigen mod terror i USA - og slet ikke en krig mod islam - en krig, der nu har ikke noget navn. En krig, som skal udvide “De Få Retfærdiges Ligas”, Wall Streets Nye Verdensordens bankfolks dominans ved at samle de retfærdige lande i deresretfærdige kamp for [14] Wall Streets verdensregering, der kan gøre med havet som den finder det økonomisk mest rentabelt. Denne Nye Verdensordensklike og dens politiske lejesvende fortæller os, at de er ved at opbygge en retfærdig ny verden. Dette er den sørgelige sandhed bag deres snak: De er villige til at ofre millioner af mennesker i en verden, som de alligevel ser som overbefolket.  [15] Sult er et af deres [16] foretrukne midler.

For os spiller dette en praktisk rolle, idet somalierne flygter hertil i store mængder – og ikke ligefrem som kulturberigere, hvilket Hirsi Ali har skrevet under på.
Desuden er alle disse forenede krigsskibe bekvemt tæt på Iran, hvor en global løsning også hurtigt kan blive nødvendig.


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=7975

URLs in this post:
[1] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederrichard-2dphillips-2d4-1382603c4.jpg
[2] The Telegraph 12. April: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/somalia/5145750/US-sea-captain-releas
ed-by-Somali-pirates.html

[3] The San Francisco Bay View 4 februar 2009: http://www.sfbayview.com/2009/you-are-being-lied-to-about-pirates/
[4] The Independent 5. jan 2009: http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-you-are-being-lied-to-abou
t-pirates-1225817.html

[5] AFP 25. juli 2008: http://afp.google.com/article/ALeqM5gVV_gQDsp1m8v7nPcumVc5McYV-Q
[6] Image: http://euro-med.dk/billeder/billedernuclear-2dwaste-2dbarrel2.jpg
[7] Image: http://euro-med.dk/billeder/billedersomali-2dpirates-2dseize-2dship-2d101508-thumb2.jpg
[8] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederpirater-2dfanget5.jpg
[9] Al Jazera bragte historien allerede den 11. okt., 2008 : http://english.aljazeera.net/news/africa/2008/10/2008109174223218644.html
[10] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederfangne-2dpirater-thumb2.jpg
[11] EU Observer 8 Dec. 2008: http://euobserver.com/13/27244
[12] Image: http://euro-med.dk/billeder/billedersomalia.jpg
[13] fisketomhed i Vestafrikas kystzoner: http://www.nytimes.com/2008/01/14/world/africa/14fishing.html?_r=1&em&ex=1200459600&en=c
b2e368e2a880768&ei=5087%0A

[14] Wall Streets verdensregering: http://euro-med.dk/?p=5141
[15] Sult: http://www.modernhistoryproject.org/mhp/ArticleDisplay.php?Article=FinalWarn08-5
[16] foretrukne midler: http://www.schillerinstitute.org/food_for_peace/kiss_nssm_jb_1995.html