Blairforce One Og “Hvidt Hus” til EUs Uvalgte Præsident

Posted By Anders On April 12, 2008 @ 15:54 In Dansk, Euromed | No Comments

Af Bruno Waterfield in Brussels for [1] the Telegraph

11/04/2008
Uddrag

Udsigten til privatfly giver Tony Blair, der er forrest i feltet om at blive EUs første faste præsident til næste år, måske den Blairforce 1, han ikke måtte få som premierminister.  
 
 

Den nye rpæsidents vilkår blev diskuteret ved en hemmelig arbejdsmiddag i tirsdags mellem José Barroso, EUs-Kommissionens præsident og EU ambassadører.

Løbende foreslås en EU præsidentstab på 16-22 mennesker. Et sådant antal ville give et vigtigt fingerpeg om stillingens magt. Til sammenligning har Barroso 13 medlemmer i sit kabinet.

Andre EU medlemstater  har presset på for, at den nye præsident skal bevilges en værdig officiel bolig i stil med det "Hvide Hus"!

Fordi den nye "Rådspræsident" vil skulle rejse jorden rundt hævder nogle diplomater, at han eller hun skulle have eget fly til rådighed , hvilket uvægerligt fører til sammenligninger med det amerikanske præsidentfly, Air Force One.

I flg franske planer, skal det nye overhoved spille en vigtig rolle i EUs kommende udrykningskorps med deltagelse af indtil 8 stater.

 
Britisk kritik er varm luft

De konservative angreb drøftelserne, fordi de afholdes, før traktaten er debatteret og ratificeret.  William Hague, skyggeudenrigsministeren, sagde: "Dette viser, hvor dybt udemokratisk hele denne proces er."

Open Europe, den euroskeptiske tænketank, sagde, at disse informelle drøftelser om den nye præsidents rolle viste "foragten for offentligheden".

"EU politikerne hævder, at Lissabon Traktaten vil gøre EU mere gennemsigtig, men dette seneste eksempel på hemmelig studehandel viser, at alt er ved det gamle i Bruxelles - selv hvis traktaten skulle blive ratificeret".

Konklusion: EU efteraber USA


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=756

URLs in this post:
[1] the Telegraph: http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/04/11/weu111.xml