"Mægtig er sandheden, men endnu større, fra et praktisk synspunkt, er tavshed om sandheden. Ved simpelthen ikke at nævne bestemte emner … har totalitære propagandister påvirket den offentlige mening langt mere effektivt end de kunne have gjort ved de mest veltalende fordømmelser." (Aldous Huxley).

"At lyve i politik er farligt, men nogle gange er sandheden værre" (The Economist 18 Sept. 2008)

Lige efter jul 2008 begyndte det israelske Luftvåben de igangværende bombardementer af Gaza som svar på langvarige raketangreb på Israel fra det Iran-støttede Hamas. En israelsk landoffensiv synes at være forestående. Vil dette ende som så ofte før med en våbenhvile formidlet af det "internationale samfund" - læs den nye verdensordens verdensregering - hvorpå tingene vil fortsætte som før? Næppe. 
D.  29 29. dec. erklærede den israelske forsvarsminister en altomfattende krig mod Hamas - og Israel afslår en ny våbenhvile. Kan dette føre til en total krig i Mellemøsten mellem Israel og iranske stedfortrædere: Hizbollah? Middle east Times mener det (29. dec. 2008) og Syrien? - Og opgør mellem Israel og Iran omkring  sidstnævntes atomprogram  - og trækker det USA og Rusland ind i det - som antydet af Joe Biden og Colin Powell i oktober 2008?

Den tidligere amerikanske FN-ambassadør, John Bolton mener det. Se dette  Fox News video-interview.
 
Denne blog har tidligere (24. juni 2008 og  1. sept. 1, 2008) rapporteret om forberedelserne til krigen mellem Israel og Iran om Irans atomprogram - den israelske regering har tilsyneladende besluttet for længe siden, at dette atomprogram skal stoppes inden præsident Bush's embedsperiode udløber.
Dette er en opfølgning på den seneste udvikling - Mellemøsten er tilsyneladende enedes om at være scenen for en ny øst-vest Koldkrig.

Hvorfor er det vigtigt for os?
Af 2 grunde: 1. Olie 2. Siden 13. juli 2008 er Israel i union med os: Middelhavsunionen.
Ligesom om de begivenheder, der er beskrevet her d. 24 juni har vores medier været fuldstændig tavse om dette.

The Middle East Times 22 dec. 2008: Den Franske Nationalforsamling erklærer at være overbevist om, at Iran vil få en atombombe i 2009. "Nyheden om, at Rusland er begyndt at levere SS-300 luft forsvarssystemer til Iran synes at tyde på, at alle i regionen er ved at blive klar til krig."

Debkafile Dec. 29, 2008: Mandag d. 29 dec., dag 3 af Israels Gaza operation, sagde en udenrigsministeriel talsmand i Teheran, at Iran havde indledt forberedelserne til operationer mod Israel i overensstemmelse med de direktiver, der er fastsat i øverste lineal ayatollah Ali Khameini i sin tale søndag

Og Ruslands standpunkt?
Debkafile 23. sept. 2008: israelske militære og marinechefer blev overrasket af Kontreadmiral. Andrej Baranovs afsløring af, at 10 Russiske krigsskibe allerede er forankrede i den syriske havneby Tartus. Moskva og Damaskus har arbejdet hurtigt på at iværksætte den aftale i Moskva d. 12. sept. mellem den russiske flådechef, Adm. Vladimir Wysotsky, og den syriske flådechef Gen. Taleb al-Barri om at give den russiske flåde en langsigtet base i syriske havne, muligvis for hangarskibe eller krydsere med styrede missiler. Russerne gør ingen hemmelighed af, at de agtede at bruge deres krigsskibes tilstedeværelse i syriske havne som en afskrækkelse mod et eventuelt israelsk luftangreb mod Syrien.

The Times 19. sept. 2008: Rusland har allerede leveret 29 Tor-M1 missilsystemer i 2005. Rapporter har cirkuleret i nogen tid om, at Kreml er ved at forberede sig til at sælge sit SS300 overflade-til-luft missilsystem til Iran, hvilket giver bedre beskyttelse mod et eventuelt amerikansk eller israelsk angreb på den islamiske republik's nukleare anlæg.
Kreml er rasende over planerne om at placere et missilskjold i Østeuropa
.

Rubelen taber hurtigt værdi, og værdipapir har mistet 57% d. 26. sept og forringes dag for dag efterhånden som oliepriserne falder i følge Council on Foreign Relations: Altså, en krig i Mellemøsten kunne have en positiv indflydelse på oliepriser - og på den russiske økonomi!

Debkafile 18. dec.2008: Russiske SS-300 anti-luft-missiler blev leveret til Iran for 2 uger siden - og vil snart blive leveret til Syrien også. Dette "betyder, at luft-eller missil angreb på iranske steder fremover vil være ekstremt vanskeligt og indebære en høj pris."

Debkafile 23. dec.2008: En amerikansk militær efterretningskilde sagde: "Amerikanerne mener, at det foregår nu. Det er et afgørende øjeblik for Israel."

Israels holdning?
Debkafile Sept. 21, 2008: Forskningsdirektøren ved den israelske militære efterretningstjeneste (AMAN), Brig. Yossi Baidatz, overraskede det israelske kabinet søndag 21. sept med en ny vurdering af Irans nukleare tidsplan. Teheran  har angiveligt allerede en tredjedel eller halvdelen af den mængde af beriget uran, som er nødvendig for en atombombe, på lager.
Han advarede ministrene om, at Iran kører med højeste hastighed hastighed i retning af atomvåben-formåen, og intet står i vejen for dets hovedkuldse fremskridt, herunder internationale sanktioner. Den tidligere chef for den israelske hær, Gen.Lt. (Res.) Moshe Yaalon sagde i et radio-interview, at en israelsk-iransk krig er uundgåelig.
The Independent 3. jan. 2008: Irans åbenlyse støtte til Hamas kan forstærke den israelske befolknings krav on et militært slag nu mod Irans atomprogram – hvilket ikke er uden indflydelse på politikerne lige før det israelske valg. 

Syriens standpunkt
Debkafile 6. okt. 2008: To brigader af den 4. Syriske Mekaniserede Division, der tæller op til 10.000 mand er blevet opstillet ved den libanesiske grænse siden sidste måned, som DEBKAfile afslørede d. 20. sept og er nu i kampberedskab.
Dette bekræftes af Middle East Times 6. okt.2008.
Debkafile Oct. 25, 2008: Deployering af den syriske 4. Division langs Libanons nordlige grænse og den 10., 12. og 14. Hovedgruppe ved  Libanon's østlige grænse over for Hermil bjergene og Beqaa Valley, og ned til Hermon bjergene er afsluttet. De står også står over for det sydlige Libanon og det nordlige Israel.

Debkafile Oct. 6, 2008: Damaskus planlægger et storstilet terrorangreb eller mord på en libanesisk personlighed for at skaffe et andet påskud til at invadere det nordlige Libanon, ifølge den libanesiske premierminister, Fouad Siniora.

Debkafile, Oct. 6, 2008: "Lad være med at invadere det nordlige Libanon" advarede Washington Damaskus i sin første eksplicitte trussel om militær indgriben for at støtte Libanon, hvis Syrien skulle gennemføre sin planlagte indtrængen i Nordlibanon.

USAs standpunkt 
I dette forår nedlagde  præsident Bush veto mod et Israelsk angreb på Iran , ifølge The Guardian 25 sept. 2008.
3 uger senere afholdt Israel en storstilet luftangrebsøvelse i Middelhavet mhp. bombning af Iran.
Nogle tror, at Vice-Pres. Dick Cheney vil foretage et amerikansk angreb på Iran i de sidste uger af sin embedstid.

Debkafile 3 Jan. 2008: USA har givet grønt lys for Israelsk landoffensiv ind i Gaza.
Samtidig ankom til Damascus formanden for Iran's nationale sikkerhedsråd og atomforhandler,  Said Jalili, til hasteforhandlinger med Syriens præsident Assad og lederne af Hamas og Jihad Islami. 

FNs standpunkt
"Når det gælder Iran, er der ingen tid at spilde"
 
The International Herald Tribune 23 Sept, 2008: “Selv Mohamed ElBaradei's og hans FN-atominspektørers 'tålmodighed er ved at rinde ud. I en rapport i sidste uge erklærede Det Internationale Atomenergiagentur, at det var nået til en blindgyde mht.Teherans vægring ved at besvare spørgsmål om dets tidligere atomaktiviteter.
Rapporten sagde også, at Iran havde væsentligt forbedret sin evne til at fremstille atombrændsel i direkte trods mod et Sikkerhedsrådsforbud.

Teheran's forskere kommer stadig tættere på at beherske de færdigheder, som er den sværeste del ved opbygningen af et kernevåben.

Dette er ikke et problem, der kan skubbes over til  den næste præsident.

Vi ved ikke, om nogen som helst blanding af sanktioner og belønninger kan overtale Irans ledere til at opgive deres atomprogram. Men uden en sådan indsats, er vi sikre på, at Teheran fortsat vil presse på, mens de røster i USA og Israel, der argumenterer for en militær aktion blot vil blive højere.”

Venstre: iranere fejrer deres kommende atombombe

New York Times 20. nov.2008: Iran har nu nok beriget plutonium til at lave en atombombe inden måneder - ifølge FN's IAEA.
Debkafile Sept. 27, 2008: Freday, 26. sept 2008 var dagen, hvor den politik, som Ehud Olmert, Tzipi Livni og Shimon Peres fulgte i tillid til det internationale samfund om at stoppe Iran i at udvikle en atombombe, sank uden et spor. Det internationale samfund har afslået at vedtage nye økonomiske sanktioner mod et stadig mere udfordrende Teheran.

EU's standpunkt
Wien d. 24. sept. 2008: Iran er ved at få evnen til at bestykke et nukleart sprænghoved selvom det fastholder, at dets atomare aktiviteter er fredelige, advarede EU onsdag.

En IAEA-rapport siger, at Iran har øget antallet af centrifuger, som anvendes til forarbejdning af uran til næsten 4.000 fra 3000 for blot nogle få måneder siden.
Men David Albright fra det Washington-baserede Institut for Videnskab og International Sikkerhed: Til dato har Iran har produceret næsten 1,000 pund  lavt beriget uran, sagde en betænkning - tæt på det, Albright siger, er det minimum på 1500-pund, som kræves for at producere de 45-60 pund, der er nødvendige til en enkelt atombombe under optimale betingelser. Og mens Irans centrifuger kører stadig mere gnidningsløst, "skrider det frem mod denne evne, som man kan forvente  nået  om seks måneder til to år".
 
Kommentar
Her er et link til CNN´s video dækning af den eskalerende israelske landoffensiv og reaktionerne i Gaza: Det ser ud, som om Israel er ved at tabe kampen om verdensopinionen - igen.  Naturligvis kan dette tilskynde den islamiske verden til at tilslutte sig Irans krav om at få det endelige opgør med Israel om Palæstina nu.

Som tingene ser ud i øjeblikket, har Israel 3 muligheder: 1. At foretage et forebyggende angreb på de spredte iranske atomanlæg nu, hvilket det amerikanske militær mener er umuligt, fordi Israel simpelthen ikke har ressourcer til at gøre det. 2. Vente på, at Iran formentlig om få måneder har sin atombombe og håbe på, at det ikke passer, hvad Ayatollah Khomeiny og Ahmedinejad har sagt igen og igen: at Iran vil udslette Israel fra landkortet. 3. At lade Hamas-krisen eskalere til konfrontation med Hezbollah og Syrien - samt at håbe på iransk og US indgreb, for at få et påskud til at ødelægge de iranske atomanlæg med amerikansk hjælp? Kunne den igangværende Gaza-konflikt være Ouverturen til opgøret med Iran, måske endog  mellem USA og Rusland - som antydet af USAs kommende vicepræsident, Joe Biden?