Sarkozy: “Europ├Žerne Alt For Farlige For Vores Europa Til Folkeafstemninger”

Posted By Anders On November 15, 2007 @ 11:42 In Dansk, Euromed | No Comments

Af By Bruno Waterfield in Brussels, [1] The Telegraph 
Opdateret: 2:48am GMT 15/11/2007

"Afstemninger om den nye EU Traktat ville være "farlige" og ville tabes i Frankrig, Storbritannien, Belgien og andre lande", har Nicolas Sarkozy sagt.

Sarkozy talte til medlemmer af Europaparlamentet i Strassbourg i går . Den franske præsidents indrømmelse af, at regeringerne ikke kunne vinde folkeafstemninger om en forenklet traktat - lavet for at erstatte EU-forfatningen, der blev forkastet af hans landsmænd for 2 år siden - blev fremsat på et lukket møde for medlemmer af Europaparlamentet.
"Frankrig var bare forud for alle de andre lande ved at stemme nej. Det samme ville ske i alle EU-medlemslande, hvis de fik en folkeafstemning. Der er en kløft mellem folkene og regeringerne", sagde han. En folkeafstemning nu ville bringe ville bringe Europa i fare Der ville ikke være nogen traktat, hvis vi afholdt en folkeafstemning i Frankrig, hvilket derpå ville blive fulgt op af en folkeafstemning i Storbritannien."

Og Sarkozy tilføjede:"Det ville være en fejl at tro, at med den forenklede traktat har vi klaret det hele, at vi nu kan sove roligt og at ikke andet trænger sig på." Han planlægger at bruge sit EU-formandskab i 2. halvdel af 2008 til at forlange ny magt til EU på særdeles følsomme områder.  
Dette synes at gælde [2] Euromediterranien Partnerskabet .
F. eks. har Sarkozy lovet kong Muhammed VI af Marokkoat gøre sit yderste for at hjælpe det allerede associerede Marokko til tættere bånd til EU- helt i overensstemmelse med Euromediterranien-aftalerne. I sin tale d. 24 oktober, 2007,sagde han: "[3] De kan regne med Frankrig m.h.t kortvarige forhandlinger på fremskredent niveau med EU".

Kommentarerne bekræfter mistanker om, at den virkelige grund til, at Storbritannien og alle andre EU-lande , fraset Irland, afslår at holde folkeafstemninger, er, at regeringerne er bange for at tabe dem.

Nigel Farage, lederen af Storbritanniens Uafhængighedsparti , anklagede Sarkozy og Gordon Brown for at følge "en yderst kynisk politisk plan. Ikke blot hindrer han sit eget folk i at blive hørt , men han prøver at blokere for den folkeafstemning i Storbritannien, som vor regering har lovet os", sagde han.
Disse ord kan danskerne gøre til deres!


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=42

URLs in this post:
[1] The Telegraph : http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1569342/EU-polls-would-be-lost-says-Nicolas-Sarkozy.html
[2] Euromediterranien Partnerskabet: http://ec.europa.eu/external_relations/euromed/conf/naples/index.htm
[3] De kan regne med Frankrig m.h.t kortvarige forhandlinger på fremskredent niveau med EU": http://www.eubusiness.com/Trade/1193185922.46/