Stop Islamiseringen af Europa´s (SIOEs) hollandske afdeling har haft sin  blog lukket af Wordpress efter klage fra den hollandske regering:

D. 4. febr. har vi modtaget følgende mail fra Tony Schneider):

"Hi,

Vi har modtaget adskillige klager omkring jeres blog på  http://sioenederland.wordpress.com/, inclusive klager fra den hollandske regering. Jeres blog indeholder “hadefuldt eller racemæssigt eller etnisk kritisabelt indhold" , hvilket er imod vore betjeningsregler. I har 24 timer til at flytte indholdet på jeres blog"  (http://sioenederland.wordpress.com/wp-admin/export.php) hvorefter vi vil lukke jeres  blog.

Toni"

Nødtørftigt oversat fra hollandsk:"SIOE Holland har spurgt, hvilke passager….men hidtil har vi ikke fået noget svar.
Ytringsfrihed  findes ikke mere i Holland og kritik af islam tolereres ikke."

Kl 15.15 Centraleuropæisk tid er bloggen oppe igen.
Jeg har spurgt  SIOE-formanden,  Anders Gravers, om dette: Efter fornyet henvendelse  fra SIOE Holland - ledsaget af massive protestmails - genåbnede Wordpress hjemmesiden efter mere end 24 timer.
Efter min mening viser dette,  hvor vigtig blogosfæren kan være  - og hvor følsomme for kritik disse lommediktatorer er indtil videre.

Jeg foreslår, at alle bloggere protesterer mod denne midlertidige?? lukning af SIOE bloggen. Det drejer sig jo om demokratiets hjerteblod.

Her er en engelsksproget anmeldelse (oversat) :

"Kære Misbrugsafdeling" ,

Jeg skriver til jer på grundlag af det "Hollandske Klagekontor for Diskrimination på Internettet".

Det hollandske publikum kan indgive klage på Klagekontoret, hvis det møder hadefuldt eller diskriminerende indhold i den hollandske del af internettet. Klagekontoret lokaliserer så indholdet og tester det imod hollandsk ikke-diskriminationslovgivning. Hvis indholdet er i den hollandske del af internettet og krænker hollandsk lov, sender vi en anmodning om fjernelse af det illegale indhold.

Vi har for nylig modtaget en klage omkring flg. website: http://sioenederland.wordpress.com

Denne website er fuld af racistisk, hadefuldt og ærekrænkende indhold imod muslimer. Jeg vil kopiere og oversætte nogle få bemærkninger, som kan ses på denne hjemmeside."
http://sioenederland.wordpress.com/2008/01/24/el-tawheed-uiteindelijk-is-ons-ideaal-een-islamitische-maatschappij/

EU Rammebeslutningen om Racisme er stadig et forslag - så vidt jeg ved. Og gælder således ikke for SIOE. Det er mig ikke klart, om en blog nu kan lukkes uden retshjemmel.  Det er vel kun et forretningsspørgsmål. Europa har 2 paralleller til det, der er gjort mod SIOE - og som forestår os: Soviet Unionen og Hitler´s 3. Rige.  Art. 6, paragraf 3 : Hvert medlemsland skal tage de nødvendige  skridt til at sikre, at krænkelserne, der henvises til i artikel 4(a) og (f) kan straffes med ikke under 2 års frihedsberøvelse.

Desværre er SIOE ikke noget enestående tilfælde.: Lionheart (England), Tomashot (Finnland ) og "News from Finnland" er også svært ramte.