The Telegraph 2 Febr. 2013Israel siges at overveje yderligere angreb i Syrien og Libanon – efter luftangreb på en våbenkonvoj i denne uge - og hævdede fredag, at “hele ondskabens akse falder fra hinanden“.

HAARETZ 2 Febr. 2013: Israelske jagerfly angreb flere mål i Syrien tirsdag nat foruden det Videnskabelige Studie- og Forskningscenter i Jamarya, udenfor Damaskus, rapporterede Time Magazine fredag. “Mindst ét til to yderligere mål blev ramt samme aften,” tilføjer en vestlig efterretningsofficer og angiver til Time,  at Israel har modtaget ”grønt lys” fra USA til at gennemføre yderligere angreb i fremtiden. Ifølge rapporten i Time, var blandt de bygninger, der blev ødelagt i angrebet på Jamarya forskningscenteret, “pakhuse fyldt med udstyr, der er nødvendigt for anvendelse af kemiske og biologiske våben.”  Amerikanerne er “klar til at gennemføre tilsvarende luftangreb ved Aleppo hvis oprørere truer med at indtage steder med tilknyttede masseødelæggelsesvåben i denne region,” fortalte en amerikansk efterretningsofficer Time.
FN-generalsekretær Ban Ki-moon udtrykte “alvorlig bekymring”.

Panetta-barakHAARETZ 2 Febr. 2013: Den  afgående amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, beskyldte Iran for en intensiveret kampagne for at destabilisere Mellemøsten ved at smugle anti-luftskyts-våben til militante allierede. Yemenitiske styrker opsnappede  d. 23 jan. et skib, der medførte et stort våbenlager - herunder jord-til-luft-missiler - som amerikanske embedsmænd mistænkte for at blive smuglet fra Iran og at være bestemt for yemenitiske oprørere.

The Guardian 1 Febr. 2013: Den syriske opposition har sagt, at den er klar til sonderende fredsforhandlinger med regimet efter at have fået støtte fra FN til sit standpunkt, at Bashar al-Assad ikke selv “ville få nogen rolle” i en overgangsregering. Udviklingen tjente til at øge isoleringen af ??Rusland der stadig er en varm tilhænger af regimet i Damaskus, og har insisteret på, at Assad forbliver på plads under en fremtidig overgang til demokrati.

Golden-dawn

The Independent 2 Febr. 2013:  Independent fandt, at det neo-fascistiske parti (Golden Dawn) vinder terræn blandt landets ungdom og aggressivt spreder deres anti-indvandrings-, højreekstremistiske budskab via sociale medier, internettet, og ungdomsklubber. Partiet er langsomt ved at blive moderne, mens det for tre år siden næppe var kendt. “De kasserer etiketten for nazismen og spiller i stedet det nationalistiske kort. De er fans af Hitler og antisemitisme,” forklarer Vassiliki Georgiadou, professor ved Panteion Universitet.
Det stramme spareprogram, som har grebet Grækenland, mens det kæmper for at klamre sig til sit eurozon-medlemskab, har radikalt udhulet dets middelklasses livskvalitet. Den ugentlige supermarked shopping blev månedlig. Fødselsdags- og julegaver forsvandt. Evdoxia er yderst bekymret for sin fremtid.

The Times of India 2 Febr. 2013: FN slog alarm fredag over rapporterede pøbel-lynchninger og andre repressalie- drab på Tuareger og arabere, alt mens Malis hær genovertager kontrol ned den nordlige del af landet. Islamisterne er allerede blevet beskyldt for brutale drab og afhugning af lemmer, da de indførte en barsk sharialov i løbet af deres ni måneders regeringstid.