Russian-SA-17

Iran truer med at svare igen, efter at Israel bomber “russisk våbenkonvoj” i Syrien
The Daily Mail 31 Jan. 2013: Syrien og Iran truede i dag med at gøre gengæld, efter at Israel gennemførte et luftangreb nær Damaskus.
Den syriske ambassadør i Libanon, Ali Abdul-Karim Ali, siger Damaskus har “muligheen og overraskelsen” til at gøre gengæld”. Han sagde, at han ikke kan forudsige, hvornår gengældelsen vil ske.
I Iran citerede det halvofficielle Fars nyhedsbureau viceudenrigsminister Hossein Amir Abdollahian i dag for at sige, at angrebet på Syrien vil få betydelige konsekvenser for den israelske by Tel Aviv.

*

Venstre: Russiske SA 17 missiler, der kan nedskyde det israelske luftvåbens jetfly.
*
The New York Times 28 Jan. 2013: Frankrigs udenrigsminister advarede  i mandags lande, der støtter den syriske opposition om, at medmindre de lever op til deres løfter om bistand, kunne kontrollen med Syrien falde i hænderne på militante islamistiske grupper.
“Mens vi ser på sammenbruddet af en stat og et samfund, er det islamistiske grupper, der risikerer at vinde indpas, hvis vi ikke handler, som vi burde,” sagde ministeren, Laurent Fabius. “Vi kan ikke lade en revolution, der startede som en fredelig og demokratisk protest degenerere til en konflikt mellem militser.”
Kommentar: Den kæmpende syriske opposition er al-Qaeda, som Frankrig kæmper imod i Mali!

*

The Guardian 1 febr. 2013: Israelske krigsfly flyver over Libanon
Israelske kampfly krænker libanesisk luftrum to dage efter gennemførelsen af  luftangreb på mål inde på syrisk territorium. Ifølge FNs Sikkerhedsråds resolution 1701, der vedtoges efter Israel-Libanon-krigen i 2006, har israelske fly forbud mod at flyve over Libanon. Mange israelske analytikere mener, at chancerne for omgående modangreb er ringe, men nogle antyder, at en reaktion er mere tilbøjelig til at være rettet mod israelske aktiver eller borgere i udlandet.
*
Deutsche Welle 1 Febr. 2013: I mellemtiden siger USA, at vicepræsident Joe Biden mødes med den syriske oppositionsleder Mouaz Alkhatib i Europa. USAs  nationale vicesikkerhedsrådgiver, Ben Rhodes: “USAs stilling er fokuseret på at støtte en ende på Assads regime. Hillary Clinton sagde, at der var “En masse bekymring” om, at Iran var ved at øge sine leverancer, fordi “Assads våben er ved at være opbrugte.”
“De værste former for forudsigelser af, hvad der kunne ske internt og bredende sig over grænserne i Syrien, er i hvert fald inden for mulighedernes grænse nu,” sagde Clinton og tilføjede, at hun frygtede en “potentiel stedfortræderkrig” i regionen. Hun afviste at kommentere påstandene om, at Israel havde bombet Syrien onsdag.
*
Deutsche Welle 1 Febr. 2013: Ud over overførslen af ​​kemiske våben er Israel også bekymret over russiske SA-17 anti-luftskyts missiler i det syriske våbenarsenal, skrev Amos Harel i den daglige Ha’aretz.
“Det ville fuldstændig ændre spillets regler” istemte IDC sikkerhedsekspert, Speyer. “Især hvis Hizbollah skulle bruge disse anti-luftskyts missiler, mens det israelske luftvåben flyver rekognosceringsmissioner over det sydlige Libanons luftrum. Det er, hvad Israel gør for at se, hvad Hizbollah er ude på. Det ville ekstremt begrænse Israels muligheder.”
*
france- gdpThe Daily Mail 30 jan. 2013: Det konkursramte Frankrig er indstillet til at spare £ 600m - ved at slukke lyset. Fra 1. juli vil indvendigt lys skulle være slukket inden for en time efter, at den sidste person forlader lokalerne, mens alle udvendige lys og butiksfacader bliver nødt til at blive blive mørkelagt kl. 1:00.
Den nye lov, som også tager sigte på at skære ned på CO2-udledningen, kommer blot få dage efter, at et ledende medlem af præsident Francois Hollandes socialistiske regering sagde, at landet var “fuldstændig bankerot«.
*
The Daily Mail 1 Febr. 2013 Affyringen af ​​en russisk raket, som bar en amerikansk kommunikationssatellit, endte i katastrofe i dag, efter at den styrtede i havet 40 sekunder efter affyringen.
*
The Daily Mail 1 Febr. 2013:  USA vil advare David Cameron om ikke at trække sig ud af EU. En højtstående rådgiver for hr. Biden sagde: »Med hensyn til premierminister Camerons tale støtter vi naturligvis hans kommentarer om den vigtige rolle, Det Forenede Kongerige har i EU.” En anden talsmand tilføjede: “Det er i vores interesse, at der er et stærkt Storbritannien i et stærkt EU.”
*
The New American 30 Jan. 2013:  Det “internationale samfund” har planlagt sin ordning for et forenet Europa i generationer, og det vil ikke lade drømmen gå op i flammer uden en alvorlig kamp. Selv præsident Obama har sluttet sig til koret af magtfulde skikkelser, der opfordrer briterne til at genoverveje. Men nogle analytikere bemærkede, at Obamas indblanding kan have givet bagslag, udløst harme blandt briter, der siger den amerikanske præsident  ikke skal blande sig i en suveræn nations anliggender  (The Telegraph 10 Jan. 2013).