Syria-Damage2-573x322

DEBKAfile 30 Jan. 2013: Israelske jetfly slår til mod Jamaraya våbendepot nær Damaskus og efterlader ofre. Den syriske regering kan, ved at indrømme, at Israels luftvåben angreb Jamarayas “Militære Forskningsinstitut” (en eufemisme for et våbendepot), nær Damaskus, have antydet, at Bashar Assad kan have besluttet at tage handsken op, som Israel har kastet. Den syriske erklæring  tilbageviser også  rapporten i udenlandske medier fra “israelske kilder”, at israelske jagerfly havde ramt en konvoj

The Jerusalem Post 30 Jan. 2013: Al-Monitor Hjemmesiden citerede onsdag  kilder for at sige, at israelske krigsjets havde ramt en påstået våbenkonvoj nær Syriens grænse til Libanon. Også rapporteret af  HAARETZ 30. Jan. 2013 og The Guardian 30. Jan. 2013, som tilføjer “Hvis kemiske våben bringes til Libanon, vil Israel formentlig ikke tøve - men angribe”. The Independent 30 Jan. 2013: Hizbollah behøver ikke mange kemiske sprænghoveder” [ for at gøre en masse skade på Israel], sagde Amnon Sofrin, den tidligere efterretningschef for Mossad. “I de sidste to år har Syrien til Hizbollah i Libanon transporteret Scud-missiler, som er i stand til at transportere kemiske sprænghoveder og ramme mål i hele Israel.” Søndag sagde premierminister Benjamin Netanyahu, at han var bekymret for, “dødbringende våben i Syrien, som er begyndt at gå i opløsning”. Israel har allerede truffet foreløbige foranstaltninger mod et potentielt angreb. I weekenden flyttede det et batteri af sit “Iron Dome”-missilskjold-system til den nordlige by Haifa. Tilsvarende sagde vicepremierminister, Silvan Shalom, at Israel kunne handle, hvis der var tegn på, at præsident Bashar al-Assads greb om våbenlageret var ved at glide ham af hænde.

The Jerusalem Post 30 Jan 2013 rapporterer: Den militære efterretningstjenestes chef, generalmajor-Gen. Aviv Kochavi, rejste tirsdag  til Washington for at mødes med amerikanske embedsmænd i Pentagon, citerer Al-Monitor, der er forbundet med pro-Hizbollah og pro-Assad kredse, forsvarskilder for at sige.
Ifølge Al-Monitor var blandt dem, Kochavi mødtes med i Pentagon tirsdag, formanden for Joint Chiefs of Staff, Gen Martin Dempsey. Se også The Guardian 30 Jan. 2013: Det Nationale Sikkerhedsråds chef, Yaakov Amidror,  fløj mandag til Rusland for at diskutere den syriske krise. The Jerusalem Post 30 Jan. 2013: viceudenrigsminister Danny Ayalon sagde til Israel Radio, at Israel “ikke vil gå på kompromis med sikkerheden på den nordlige front.”

The New American 28 Jan. 2013: Summariske henrettelser og masse-menneskerettighedskrænkelser rettet mod uskyldige civile i Mali bliver begået af soldater, der er loyale over for det tvivlsomme Mali-regime i en kampagne, der støttes af FN, den nye socialistiske franske regering og Obama-regeringen. Human Rights Watch, en fremtrædende organisation, stemte overens med oplysninger fra andre menneskerettighedsgrupper og siger, den havde modtaget troværdige rapporter om, at hensynsløs nedslagtning af civile bliver begået af det FN-og Obama-støttede regime i Bamako.

The New American 25 jan. 2013:  I sin  tale om statens tilstand 9. januar afslørede New Yorks guvernør Andrew Cuomo en 10-punkts plan for den såkaldte “kvinders ligestilling”, hvori et fremtrædende og centralt element er en abortudvidelsesordning, som fortalere for de ufødte advarer om, vil  åbne døren sen fri abort.

The European Council on Foreign Relations 16 jan. 2013: Frankrig skal (i Mali) have følgeskab af en europæisk sikkerheds-indsats og tilstedeværelse, som vil sætte hælene i, inden sommeren kommer. Den Europæiske Union må indse, at dens udviklings-utopi er dum allerede nu, og fokus for europæisk indsats skal overgå  til militær kontrol og overvågning.

Global Res. 29 Jan. 2013: Knap to uger efter at have invaderet Mali med over 2.000 tropper fra Fremmedlegionen har Frankrig afsendt specialstyrker til nabolandet Niger for at sikre uranminer, der drives af det franske statsejede atomkraftselskab, Areva. Dette understreger kun de overordnede økonomiske og geostrategiske motiver bag det franske militærs intervention i Mali. Dette er første gang nogensinde, at der gøres brug af de franske kommandosoldater til direkte at forsvare aktiverne i et selskab.

The Express 30 Jan. 2013: Vælgerne sendte en kraftig besked til David Cameron i går aftes om ikke at slække grænsekontrollen mod Rumænien og Bulgarien. Næsten otte ud af 10 - 79% - der blev udspurgt i en meningsmåling, ønskede, at visumrestriktionerne for de østeuropæiske lande skulle opretholdes. “Problemet er, at EU reglerne om fri bevægelighed tilladeralle i hele EU til at komme og bo i Storbritannien. De vil være berettiget til boliger og social sikkerhed uden at have betalt en krone til puljen. Under Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder er fri bevægelighed afgørende for EU-medlemskab og David Cameron har ikke et håb i helvede om at genforhandle den.
Denne meningsmåling viser det britiske folks ønske om at tilbagetage kontrol over sine grænser, og den eneste måde at gøre på, er at forlade EU.”