Nedtælling i Mellemøsten II. Dagbog: De Ved Ikke Hvad de Skal Stille op Med Skakverdensmesteren Iran

Posted By Anders On March 22, 2010 @ 00:47 In Dansk, Euromed | No Comments

Resumé: I den truende konflikt mellem Israel og Iran om sidstnævntes atomvåbenprogram scorede Israel et selvmål ved under US vicepræsident,  Joe Bidens besøg i Israel at annoncere opførelsen af 1.600 israelske boliger i Østjerusalem, som "det internationale verdenssamfund" har udset til hovedstad for en kommende palæstinenserstat. En grund til fornærmelsen mod USA lige før begyndelsen af fredsforhandlinger med palæstinenserne kan have været, at Israel ville have noget at handle med  for at få USA til at udlevere de bunkerblaster-bomber, der er nødvendige for at angribe Irans atombombeanlæg. De var derefter undervejs til Israel - men blev kaldt tilbage af den ubeslutsomme Obama, for at afholde Israel fra at angribe.  På den anden side har han Israel og den jødiske lobby, USAs egentlige regenter. Så nu rejser Netanjahu til USA sammen med sin forsvarsminister for at vride bomberne ud af Obama. Det her anførte er et kronologisk overblik over en forvirrende udvikling gennem 6 mdr. omkring Irans atombomber, hvor USA startede med at love Iranerne bål og brand, hvis de ikke stoppede atombombeproduktionen. Rusland og Kina har afslået virksomme sanktioner.  Da så Iran tværtimod satte produktionstakten op, faldt Obama til føje, traf undertiden nogle skræmmeforberedelser - men viste hurtigt, at USA har accepteret et atombombebevæbnet Iran. Israel har nøglen til den videre udvikling. Ganske vist mangler landet nogle bunkerblaster-bomber. Jeg tror, at Israel med sine atombomber allerede er i stand til at smadre  anlæggene i Iran - og at diskussionen går på, om angrebet skal ske med stor atomforurening eller med minimal do., om et lavpotent israelsk - eller et højpotent US militær skal gøre arbejdet. USA har bomberne klar på øen Diego Garcia i det Indiske ocean - efter det oplyste. I kulissen står Ruslands generalstabschef og siger, at et angreb på Iran bliver en katastrofe for hele verden - og at Rusland derved ikke kan undgå at komme i krig med USA. Det hele kan udløses af en truende krig mellem Israel og Irans stedfortrædere, Hamas, Hizbollah og Syrien.

Sidste nyt. [1] DEBKAfile 20. marts 2010: I midten af marts beordrede præs. Obama, at en overførsel af super-bunkerblaster bomber på vej til Israel skulle vende tilbage til basen, Diego Garcia, for at afskære Israel fra at angribe Iran. Den 23. marts vil den israelske premierminister, Benjamin Netanjahu og forsvarsminister, Ehud Barack, måske mødes med Obama for at [2] anmode om frigivelse af de forsinkede bomber. Man kunne gætte på, at dette kan være en forudsætning for, at Israel vil udskyde opførelsen af 1.600 boliger i Østjerusalem - og dermed for en genoptagelse af  fredsforhandlinger om Mellemøsten !

Der er flere konflikter i Mellemøsten: potentielt USA mod Rusland og Kina, Israel mod Syrien / Libanon / Iran-stedfortræderen Hizbollah, Israel mod Iran, Saudi-Arabien mod Iran. 
Israel presser på for at få et modvilligt USA til at angribe Iran. I sidste ende kontrollerer Israel USA. Men en direkte krig mellem Israel og Irans stedfortrædere, Libanon, Hizbollah og Syrien er tilsyneladende overhængende. USAs [3] Council on Foreign Relations forventer, at Israel vil angribe Iran – og godkender det stiltiende. Det betyder formentlig, at angrebet på Iran er besluttet.
[4] Herald Scotland 14. marts 2010: "De er ved at geare helt op til ødelæggelse af Iran. Amerikanske bombefly er klar til i dag at ødelægge 10.000 mål i Iran på et par timer. Obama kan beslutte, at det ville være bedre for USA at handle i stedet for Israel ": Dan Plesch, direktør, Center for Internationale Studier og Diplomati, University of London.

USA-Rusland
[5] Russia Today 16 Febr. 2010: Ruslands mægling i Mellemøsten vil uundgåeligt føre til en konfrontation med USA. 
[6] Makarov[7] Russia Today 18 Febr. 2010: USA vil kunne levere et angreb på Iran, sagde Ruslands militære kommando onsdag, og tilføjede, at det vil være ødelæggende for hele verden. "Kølvandet på et angreb mod Iran vil være forfærdeligt, ikke kun for Asien, men for os og hele det globale samfundchefen for den russiske generalstab General Nikolaj Makarov på et pressemøde. Han sagde, at USA gjorde sin holdning klar, da formanden for Joint Chiefs of Staff, admiral Michael Mullen, for nylig talte om planer om at angribe Iran.
[8] Reuters 24 Febr. 2010: En ledende russisk diplomat advarede Vesten mod at forsøge at lamme Iran ved at tage sigte på Den Islamiske Republik's energi– og banksektor med lammende sanktioner. også," sagde

Israel mod Syrien / Hizbollah / Libanon
[9] Jerusalem Post 6 Jan. 2010: Hvis Israel skulle angribe Hizbollah i Libanon, ville Syrien ville reagere og ikke sidde med hænderne i skødet, citerede Qatar Al Watan Avisen  unavngivne syriske kilder for at sige.
[10] Haaretz 7 Jan. 2010: "Iran og Syrien har en fælles opgave med at skabe en ny verdensorden på grundlag af retfærdighed, menneskelighed og tro på Gud," sagde Ahmadinejad til sin gæst, den syriske parlamentsformand, Mahmoud al-Abrash.
[11] DEBKAfile 22 jan. 2010: D. 22. januar beordrede Damaskus niveau 4 mobilisering af Syriens hærs reserver til indsættelse på Golan-højderne på den israelske grænse for at opfylde, hvad den kalder "IDF-planer for angreb." DEBKAfile's militære kilder fortolker Niveau 4 som en henvisning til syriske pansrede og comando brigader. I Libanon, har også Hizbollah sat "alle sine kræfter" i militært beredskab.
[12] The Independent 21 Jan. 2010: Grænsen ser fredelig ud, men Hizbollah og Israel forbereder sig på krig
[13] DEBKAfile 1 Febr. 2010: NSA Formanden fortæller, at 5,000 Hizbollah-krigere bliver uddannet til at invadere det nordlige Israel på ordre fra Teheran.
[14] DEBKAfile 5 Febr. 2010: Krigstruslerne fra Damaskus i denne uge blev støttet af massive iranske luftbroer for fylde Syriens missilarsenal. Nye forsyninger nåede også til den libanesiske Hizbollah og Hamas i Gaza. D. 3. februar, den syriske præsident Bashar Assad: Israel søger krigen, mens hans udenrigsminister Walid Moallem pralede: "I ved, at krigen denne gang vil komme til jeres byer." De talte efter overtagelsen af 100 nye jord-til-jord mellemdistanceraketter fra Iran i januar.
[15] DEBKAfile 7 Febr. 2010: Den hemmelige overførsel af mobile jord-til-jord syrisk-fremstillede Fateh-110 missiler (rækkevidde 250 km) til Hizbollahs efterretningstjeneste udløste forudsigelse d. 5. februar fra en unavngiven amerikansk embedsmand om, at grænseoverskridende våbensmugling fra Syrien til Libanon uden statskontrol var "meget farlig" og "banede vejen for krig i lighed med Israel-[16] Hezbollah_saluteHizbollahs konflikt i 2006. DEBKAfile's militære kilder rapporterer, at Israel advarede Syrien gennem mindst to diplomatiske kanaler mod, at Hizbollah  bruger dette dødbringende våben, som er i stand til at nå næsten enhver israelsk by.
[17] The New Republic 9 Febr. 2010: USA's interesse i Irans atombomber er, at de ville blokere amerikanske militære interesser i Mellemøsten - mens Kina og Rusland, som ikke har det nødvendige militær til at gribe ind i Mellemøsten, ønsker, at Iran får sin atombombe bare for at hæmme den amerikanske ekspansion. Så USA må nu beslutte om det vil opgive sin militære tilstedeværelse i Mellemøsten - affinde sig med et atombevæbnet Iran - eller ødelægge Irans nukleare kapacitet.
[18] Reuters 10 Febr. 2010: "Vi hører en masse israelske trusler dag ud og dag ind, og ikke kun trusler," fortalte Hariri BBC. "- Hver dag har vi israelske krigsfly ind over libanesisk luftrum," sagde han. "Det er noget, der har været tiltagende, og det er noget, der virkelig er farligt," sagde Hariri i en video lagt ud på BBC's hjemmeside.
[19] DEBKAfile 25 Febr. 2010: Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad har indkaldt alle de terrorgrupper, Teheran sponsorerer - islamister og radikale palæstinensere - til en bred samling lørdag 27. februar, for at afslutte deres roller i militære operationer mod Israel i tilfælde af en storbrand i Mellemøsten.
[20] DEBKAfile 27 Febr.: "Israel kan ikke acceptere den kunstige opdeling mellem Hizbollahs terrorister, i Libanon og deres sponsorer," siger den israelske forsvarsminister Ehud Barak i et foredrag i Washington d. 26 Februar.
Han svarede, at den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad's forudsigelse af Israels tidlige forsvinden tidligere fredag, i tilstedeværelse af den syriske præsident Bashar Assads og Hizbollahs efterretningstjenestechef, Hassan Nasrallah, ved at sige, at han ikke forventer, at det vil være muligt at glide mod 2011 uden beslutninger. Dette vil blive et kompliceret og hårdt år, sagde han.

[21] The Times 4 Febr. 2010: Iran er verdens bedste skakspiller. Det vinder tid.
[22] Ahmedinejad-jew[23] The Jerusalem Post 15 Febr. 2010: Men hvad ville der ske med båndet mellem USA og Israel, hvis Israel fløj gennem et amerikansk rødt lys for at angribe Irans atomanlæg? Ikke meget, ifølge en opfattelse.  Mens embedsmænd i den amerikanske administration vil protestere og endog kan pålægge visse sanktioner, hævder nogle eksperter, at den folkelige amerikanske opfattelse vil være forståelse for Israel, endog sympatisk. Men mange eksperter mener, at Israel ikke vil køre over for et udtrykkeligt amerikansk rødt lys. Hvad der ville der ske, hvis Israel krænkede et amerikansk rødt lys, kan afhænge af resultaterne af et angreb på Iran. Hvis missionen ikke er en klar succes, hvis Irans nukleare march ikke standses eller væsentligt sættes tilbage, hvis det iranske folk samles omkring deres stigende ulovlige styre, hvis Iran slår igen og alvorligt skader amerikanske tropper i området, hvis USAs Golfallierede løbes over ende, og hvis oliepriserne på verdensmarkedet skyder op og bliver oppe, så er der en stærk mulighed for, at Washington kunne beslutte, at Israel er et land, som ikke er berettiget til amerikansk støtte.

Forresten er jeg,  [24] Ahmdinejad jøde af fødsel. Mit fødenavn var Sabourjian. Se selv!

[25] AP New 9. marts 2010: Israels FN-ambassadør, Gabriela Shalev, fortalte journalister, at højtstående israelske og amerikanske regerings- og militære ledere, både i Washington og Jerusalem i øjeblikket diskuterer, om et militært angreb kunne stoppe Irans atomprogram. Israels stabschef er på besøg i Washington, mens US vicepræsident, Joe Biden, er i Jerusalem. Israel ønsker, at Sikkerhedsrådet skal godkende "ødelæggende" sanktioner, men Shalev erkendte, at "chancerne nu synes dystre."                                                                 

Kronologi
[26] 15. nov.  (Bloomberg) - Præsident Barack Obama sagde, at tiden er ved at løbe ud for Iran mht. at acceptere vilkårene i en aftale, der tilbydes af internationale forhandlere, som forsøger at forhindre den islamiske republik i at bygge et kernevåben.
[27] Reuters 19 Nov. 2009  SEOUL / Manila (Reuters) - Verdensmagterne kunne have en pakke af foranstaltninger over for Iran klar "i løbet af uger”, sagde den amerikanske præsident Barack Obama i en advarsel til Teheran.
[28] Iran-military[29] Reuters 3 Dec. 2009: USA signalerede torsdag, at dets tålmodighed med Iran var ved at være tyndslidt og sagde, at Teheran hurtigt nærmer sig en deadline i december mht. at acceptere en FN-mæglet atomaftale med de vestlige magter. Hvis fristen i december overskrides, forventes FNs Sikkerhedsråd at begynde at kigge på skridt hen imod indførelse af nye sanktioner mod Iran.
[30] Times 14 Dec., 2009: IAEA sagde, at forskere ved Natanz´atomanlæg allerede var begyndt raffinering af uran til 20 procent, i et klart brud på FN-forpligtelserne. Rapporten siger også, at Iran har øget sit lager af lavt beriget uran med omkring 250 kg til 2060 kg siden november - nok til en eller to atombomber, hvis der beriges til 90 pct renhed.
[31] Suzanne Maloney fra Brookings Institute talte til Repræsentanternes Hus 15. dec. 2009: Hun fortæller dem, at sanktionerne vil have ringe eller ingen effekt på styret i Teheran.
[32] Reuters 31 Dec. 2009: En amerikansk-israelske dialog om Iran har ikke nået det punkt, hvor en en militær mulighed for at forpurre dets nukleare ambitioner drøftes, fokuserer i stedet på sanktioner i 2010.
[33] The Times 10 Jan. 2009: En general, der engang var ansvarlig for Israels atomvåben har hævdet, at Iran er "meget, meget, meget langt fra at bygge et atomvåben". Brigadegeneral Uzi Eilam, 75, krigshelt og søjle i forsvarets virksomhed, mener, at det sandsynligvis vil tage Iran syv år for at lave atomvåben. Ifølge velplacerede forsvarskilder, er Israel begyndt at fremskynde forberedelserne til et muligt angreb på Irans atomanlæg.
[34] Spiegel 25 Jan. 2010: Nye oplysninger, siger amerikanske eksperter, vil sandsynligvis få den amerikanske regering til at genoverveje de risici, der kommer fra Iran i de kommende dage og hæve alarmniveauet fra gult til rødt. Skeptikere som i fortiden, og til tider med rette, behandlede alarmistiske rapporter som israelsk propaganda,er også ekstremt bekymrede, bl.a. IAEA.[35]
Natanz-2_618894a[36] The Los Angeles Times 31 Jan. 2010: Obama-administrations embedsmænd har også understreget deres aversion mod amerikansk militæraktion. Embedsmænd fra både Bushs og Obamas forvaltninger har fortalt israelske embedsmænd, at de behøver ikke at iværksætte et angreb mod Iran.
Obamas Hvide Hus mener, at der er tid til at fortsætte en diplomatisk indsats for at standse de iranske våbensystemer
[37] DEBKAfile 31 Jan. 2010: Obama administrationen: USA, Saudi-Arabien og de Golfallierede - De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait og Bahrain - har fremskyndet udviklingen af nye forsvar mod eventuelle iranske missilangreb. De forbereder sig på, at Iran, eller dets surrogat, Hizbollah, slår igen efter et eventuelt amerikansk eller Israelsk slag mod Teherans nukleare anlæg. 
[38] The Daily Mail 3 Febr. 2010:  Iran har givet efter og vil sende sin berigede uran til udlandet. 
[39] CNN 4 Febr. 2010: Irans atomenergi-chef sagde, at ingen aftale er truffet om at eksportere uran til berigelse i udlandet. 
[40] CIA siger, et terrorangreb på USA inden for de næste 6 måneder er sikkert. [41] ABC News 3 Febr.: - I henhold til nationens efterretningsledere vil et terrorangreb i USA sandsynligvis blive lanceret inden for de næste seks måneder.
[42] DEBKAfilr 3 Febr. 2010: Ægyptiske militære kilder har lagt oplysninger  ud, der påstås at skitsere Israels forberedelser til at angribe Iran. De rapporterer, at den israelske flåde sammen med USA's Femte Flåde i nogle uger har været ved at kortlægge den Persiske Golfs farvande og de iranske kystlinjer som forberedelse til angreb fra israelske flådefartøjer og særlige operationsstyrker.
4 febr. den i[43] sraelske minister for Strategiske Anliggender, Moshe Yaalon: "Irans plan vil sandsynligvis blive stoppet af et regimeskifte, eller, hvis der ikke er andet valg, ved en henvendelse til magt for at fratage Iran dets kapacitet til atombombeproduktion ."
[44] Reuters 9 Febr. 2010:: Israels premierminister Benjamin Netanyahu opfordrede til øjeblikkelige og lammende sanktioner mod Iran den dag det begyndte at fremstille højere kvalitet af kernebrændsel.
[45] EuObserver 12 Febr. 2010: EU vil indlede "meget stærke sanktioner" over for Iran inden for dage eller uger: en økonomisk embargo og "punkter i forbindelse med energi"!
[46] Bloomberg 16 Febr. 2010: Hillary Clinton: "Vi kan ikke bare blive ved med at håbe", at Iran ikke vil stræbe efter atomvåben. "Det er vigtigt for os at arbejde sammen med ligesindede lande her i Golfen," hvor de arabiske ledere er bekymrede over, at Iran vil starte et regionalt atomvåbenkapløb.
[47] Iranian-nuclear-plant2[48] AFP 17 Febr. 2010: US-udenrigsminister, Hillary Clinton sagde, at hendes land ikke har nogen plan for militær aktion mod Iran pga. dets atomprogram. "Selvfølgelig ønsker vi ikke, at Iran bliver en kernevåbenmagt, men vi har ikke planer om andet end at gå til sanktioner," sagde hun til Al-Arabiya tv.
[49] The Times 19 Febr. 2010:: Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) sagde, at det frygtes, at Teheran kunne arbejde på "en nuklear sprængladning til et missil" i sin mest ligefremme rapport endnu om Irans uranberigelsesprogram. Det Hvide Hus reagerede på rapporten ved at true med "konsekvenser", hvis Iran ikke vil samarbejde med kernevåbeninspektørerne. 
[50] World News 19 Febr. 2010:  Højtstående embedsmænd i Obama-administrationen sagde torsdag, at de var slået af antallet af store tekniske problemer, som Iran synes at være stødt på vejen til et atomvåben.
[51] Haaretz 22 febr. 2010: Premierminister Benjamin Netanyahu opfordrede i mandags til en øjeblikkelig embargo mod Irans energisektor, siger FN's Sikkerhedsråd bør omgås, hvis det ikke kan blive enigt om en plan. General David Petraeus, fortalte NBC's "Meet the Press" søndag, at USA gør sin indsats for at forpurre det iranske nukleare program gennem udøvelse af pres.."
[52] Xinhuanet.com 27 Febr. 2010: Den israelske forsvarsminister Ehud Barak rejste tvivl om sandsynligheden for et iransk atomangreb på hans land.
[53] Infowars 1 March 2010: Senator John "Skull and Bones" Kerry er rejst til Israel med støtte til en plan om at ødelægge Irans økonomi pga. den islamiske nations mistænkte atomvåbenprogram. En sådan mulighed kan omfatte en blokade af det Arabiske Havs munding og Adenbugten, ifølge DefenseNews. En højtstående amerikansk embedsmand bekræftede, at USAs foreslåede sanktioner sandsynligvis udvider manøvrerummet til at borde, inspicere og blokere forsendelse til og fra Iran, en handling, der utvivlsomt ville blive betragtet som en krigshandling af Iran.
Kerrys besøg og Joe Bidens planlagte rejse i næste uge har til formål at sikre, at Israel ikke angriber Iran før sanktioner (herunder eventuelt blokade af iranske skibe på havet) er i gang.
[54] Obama-fingers_thumb[2][55] DEBKAfile 2 March 2010: Washington lempede truslen om hårde sanktioner i det øjeblik, de var begyndt at virke, og Teheran viste tegn på stress. Hillary Clinton: "Jeg kan ikke give jer en præcis dato, men jeg ville antage engang i de næste adskillige måneder."  Indtil da sagde hun "i de næste 30 til 60 dage."
[56] Haaretz 3 March 2010: “Angrib ikke," er hvad amerikanerne siger til premierminister Benjamin Netanyahu. "Lad os først prøve sanktioner mod Iran."
"Angrib ikke", er hvad den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad siger til Netanyahu. "Hvis du bliver gal og går i krig, vil det blive enden på det zionistiske regime."
Netanyahu havde held til at overbevise verden om, at Israel er på randen af en forebyggende krig for at forsøge  at forpurre Irans atomprogram. Hans taler om en ny Holocaust og Amalek, fremskyndelsen af militære forberedelser, øvelserne på hjemmefronten, uddelingen af gasmasker og endog oplagring af dollars fra Bank of Israels side – alt sammen antyder, at Israel er ved at forberede et angreb på Iran, som det gjorde, da det angreb atomanlæggene i Irak og Syrien.
[57] Ahmedinejad-president-iran-illuminati-sign-150[58] American Free Press 5 March 2010: Binyamin Netanyahu fik ikke længe lov til at glæde sig over aftalen om at straffe Iran, som han havde vristet fra den russiske ledelse. Et par dage senere har Kina gjort det klart, at det under ingen omstændigheder vil medvirke til at gennemføre sådanne sanktioner. Den kinesiske ledelse vlle hverken modtage Netanjahu eller en deputation fra ham.
[59] Reuters 7 March 2010: Biden er den højeststående amerikanske embedsmand, der har besøgt Israel, siden præsident Barack Obama tiltrådte i januar 2009. Han forventes generelt at mane sine værter til ikke at angribe Iran forebyggende, mens verdensmagterne søger nye sanktioner mod Teheran. Spurgt om udsigten til et israelsk angreb, sagde han:
"Selv om jeg ikke kan svare på det hypotetiske spørgsmål, du har rejst om Iran, kan jeg love det israelske folk, at vi som allierede vil konfrontere enhver form for sikkerhedsudfordring, det vil få. Et atombevæbnet Iran vil udgøre en trussel ikke blot for Israel - det vil også udgøre en trussel mod USA. "
[60] DEBKAfile 9 March 2010: Som udsigten til sanktioner svinder, bliver et israelsk angreb sandsynligere.
[61] The Guardian 9 March 2010: Vicepræsident Joseph Biden har sagt til Israel, at USA er villig til at bistå ved dem, der vil "tage risici for fred." Biden fortalte også den israelske premierminister. Benjamin Netanyahu, at han var overbevist om, at Israel var villig til at tage sådanne risici.
[62] DEBKAfile 10 March 2010: Under et besøg i Jerusalem gav US vicepræsident, Joe Biden, utvetydigt Israel besked på ikke at angribe Iran - selv om USA netop er løbet fra sit ord om at indføre hårde sanktioner mod Iran. Som svar meddelte Israel at de ville begynde at bygge 1600 boliger i Østjerusalem - hvilket blev skarpt fordømt af Det Hvide Hus og Joe Biden - på tærsklen til nye fredsforhandlinger mellem Israel og palæstinenserne.
[63] DEBKAfile 11 March 2010: Så den 7. marts blev US CENTCOM øverstbefalende, general David Petraeus, spurgt af en CNN interviewer, om landene ved Den Persiske Golf ønsker at se et amerikansk militært angreb på Iran. Han svarede: "… der er lande, der gerne ville se et angreb, os eller måske endog Israel… "
Saudierne er dybt foruroligede over den seneste amerikanske holdning til Iran lige som israelerne.
[64] Opinion Maker 11 Nov. 2009: Adm. Mike Mullen, formand for Joint Chiefs of Staff hævdede underligt, at Iran rent faktisk var en "eksistentiel trussel" mod Israel, at han var åben for et amerikansk angreb på Iran (der ingen som helst trussel er mod USA) for at forhindre den formodede fare for Israel, og  angrebet "ville også være utrolig destabiliserende”


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=14491

URLs in this post:
[1] DEBKAfile 20. marts 2010: http://www.debka.com/article/8665/
[2] anmode om frigivelse af de forsinkede bomber: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1157844.html
[3] Council on Foreign Relations forventer, at Israel vil angribe Iran : http://www.cfr.org/publication/20637/israeli_strike_on_iran.html
[4] Herald Scotland 14. marts 2010: http://www.heraldscotland.com/news/world-news/final-destination-iran-1.1013151
[5] Russia Today 16 Febr. 2010: http://rt.com/Politics/2010-02-14/russia-confrontation-us-inevitable.html
[6] Image: http://euro-med.dk/billeder/billedermakarov5.bmp
[7] Russia Today 18 Febr. 2010: http://rt.com/Politics/2010-02-17/us-attack-iran-amd.html
[8] Reuters 24 Febr. 2010: http://news.yahoo.com/s/nm/20100224/wl_nm/us_nuclear_iran_russia
[9] Jerusalem Post 6 Jan. 2010: http://watchmannewsletter.typepad.com/news/2010/01/syria-will-back-hizbullah-if-israel-attacks.html
[10] Haaretz 7 Jan. 2010: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1141049.html
[11] DEBKAfile 22 jan. 2010: http://www.virtualjerusalem.com/news.php?option=com_content&view=article&id=1459:syria-calls
-up-military-reserves&catid=3:world&Itemid=1459

[12] The Independent 21 Jan. 2010: http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-the-treelined-bunkers-that-could-
change-the-face-of-the-middle-east-1874228.html

[13] DEBKAfile 1 Febr. 2010: http://www.debka.com/article/8575/
[14] DEBKAfile 5 Febr. 2010: http://www.debka.com/article/8589/
[15] DEBKAfile 7 Febr. 2010: http://www.debka.com/article/8591/
[16] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederhezbollah-salute2.jpg
[17] The New Republic 9 Febr. 2010: http://www.tnr.com/article/politics/bombs-away
[18] Reuters 10 Febr. 2010: http://www.reuters.com/article/idustre6191p120100210
[19] DEBKAfile 25 Febr. 2010: http://www.debka.com/article/8611/
[20] DEBKAfile 27 Febr: http://www.debka.com/article/8619/
[21] The Times 4 Febr. 2010: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7014112.ece
[22] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederahmedinejad-2djew4.jpg
[23] The Jerusalem Post 15 Febr. 2010: http://www.jpost.com/IranianThreat/OpinionAndAnalysis/Article.aspx?id=168726
[24] Ahmdinejad jøde af fødsel: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-ha
ve-Jewish-past.html

[25] AP New 9. marts 2010: http://wire.antiwar.com/2010/03/09/israel-says-bad-options-for-iran-getting-closer/
[26] 15. nov.  (Bloomberg): http://www2.debka.com/headline.php?hid=6369
[27]
Reuters 19 Nov. 2009 : http://www2.debka.com/headline.php?hid=6373
[28] Image: http://www2.debka.com/headline.php?hid=
[29] Reuters 3 Dec. 2009: http://www.reuters.com/article/idUSTRE5B24P820091203
[30] Times 14 Dec., 2009: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article6955351.ece
[31] Suzanne Maloney fra Brookings Institute: http://www.brookings.edu/%7E/media/Files/rc/testimonies/2009/1215_iran_sanctions_maloney/1215_iran_s
anctions_maloney.pdf

[32]
Reuters 31 Dec. 2009: http://www.debka.com/article.php?aid=1414
[33]
The Times 10 Jan. 2009: http://www2.debka.com/index.php
[34] Spiegel 25 Jan. 2010: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,673802,00.html
[35] Image: http://article.wn.com/view/2010/01/29/US_Senate_votes_to_slap_new_sanctions_on_Iran/
[36] The Los Angeles Times 31 Jan. 2010: http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=12075
[37] DEBKAfile 31 Jan. 2010: http://www.debka.com/article/8573/
[38] The Daily Mail 3 Febr. 2010: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1248065/U-S-criticises-Iran-Obama-sends-warships-G
ulf.html

[39] CNN 4 Febr. 2010:: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/02/03/iran.nuclear.program/index.html
[40] CIA siger, : http://www.youtube.com/watch?v=pTQJMJFsdjw&feature=player_embedded
[41] ABC News 3 Febr: http://abclocal.go.com/wls/story?section=news/national_world&id=7254452
[42] DEBKAfilr 3 Febr. 2010: http://www.debka.com/article/8580/
[43] sraelske minister for Strategiske Anliggender, Moshe Yaalon: : http://www.khaleejtimes.com/displayarticle.asp?xfile=data/middleeast/2010/February/middleeast_Februa
ry113.xml&section=middleeast&col

[44]
Reuters 9 Febr. 2010: http://www.debka.com/
[45] EuObserver 12 Febr. 2010: http://euobserver.com/9/29462
[46] Bloomberg 16 Febr. 2010: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a_ZFoPajN0Js
[47] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederiranian-2dnuclear-2dplant22.jpg
[48] AFP 17 Febr. 2010: http://news.yahoo.com/s/afp/20100217/pl_afp/irannuclearpoliticsusclinton
[49] The Times 19 Febr. 2010: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7033253.ece
[50] World News 19 Febr. 2010: http://article.wn.com/view/2010/02/19/US_says_Iran_facing_many_nuclear_technical_problems/
[51] Haaretz 22 febr. 2010: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1151487.html
[52] Xinhuanet.com 27 Febr. 2010: http://www.thetruthseeker.co.uk/print.asp?ID=12242
[53] Infowars 1 March 2010: http://www.infowars.com/senator-kerry-tells-israel-not-to-jump-the-gun-on-iran-attack/
[54] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederobama-2dfingers-thumb239.jpg
[55] DEBKAfile 2 March 2010: http://www.debka.com/article/8623/
[56] Haaretz 3 March 2010: http://www.prisonplanet.com/haaretz-israel-is-preparing-to-strike-iran.html
[57] Image: http://euro-med.dk/billeder/billederahmedinejad-2dpresident-2diran-2dilluminati-2dsign-2d1508.jpg
[58] American Free Press 5 March 2010: http://www.americanfreepress.net/html/china_snubs_israel_213.html
[59] Reuters 7 March 2010: http://www.reuters.com/article/idustre6271ye20100308
[60] DEBKAfile 9 March 2010: http://www.debka.com/article/8628/
[61] The Guardian 9 March 2010: http://www.guardian.co.uk/world/feedarticle/8980816
[62] DEBKAfile 10 March 2010: http://www.debka.com/article/8638/
[63] DEBKAfile 11 March 2010: http://www.debka.com/article/8640/
[64] Opinion Maker 11 Nov. 2009: http://www.opinion-maker.org/navigation.do?mode=showArticles&id=1047