Moderne Krigsførelse Er Manipulation Af Den Offentlige Mening

Posted By Anders On August 22, 2008 @ 00:04 In Dansk, Euromed | No Comments

Rusland har tabt krigen i Georgien!
[1] The Times, 15. aug.  2008: "I gamle dage under sovjetisk styre, troede vi ikke et ord af vores egen propaganda, men vi troede, at oplysningerne var fri i Vesten, og vi længtes efter det," sagde Katya, en midaldrende moskovit. "Men vi har lært siden, at Vesten har sin egen propaganda, og på nogle måder er den mere magtfuld, fordi folk tror den."

For 1 måned siden var 53% af polakkerne imod etableringen af amerikanske raketopfangermissiler i det nordlige Polen. I dag fejrer de fleste polakker underskrivelsen af denne aftale ([2] Spiegel Online 20. Aug.)

Hvorfor det politiske klima ændrede sig så hurtigt er klart: Rusland

For selv om Rusland syntes at have en vindersag som befriere af mobbede minoriteter, tabte det kampen om den offentlige mening i verden det øjeblik det invaderede Georgien og eventuelt faldt i en fælde:

[3] Michael Gorbatjov: Der Spiegel Online Aug. 20, 2008. Planlæggerne af denne kampagne ønskede klart at sikre, at uanset resultatet, ville Rusland blive beskyldt for at forværre situationen. Vesten iværksatte derefter et propaganda-angreb mod Rusland, med de amerikanske nyhedsmedier i spidsen. Rusland var allerede ved at blive beskyldt for aggression; nyhedsrapporter var ofte en pinlig oplæsning af den georgiske leders vildledende erklæringer.

Hvad de fleste tror, er "[4] Den offentlige mening", er omhyggeligt udtænkt og drejebogsforfattet propaganda, der skal fremkalde en ønsket adfærdsreaktion fra offentligheden.

[5] "Moskvas propagandamaskine kritseres[5] af The European (og dermed af US) Council on Foreign Relations (CFR) for at være totalt ineffektiv. Der er enighed om, at kampagnen mod georgiske styrker var en militær succes, men en "PR katastrofe".

Hvad der af mange russere opleves som et nederlag i informationskrigen, er i virkeligheden en eksponering af det 19-århundredes manglende mulighed for at udøve indflydelse på europæisk politik i 21. århundrede.

Rusland opdagede i de fem dage under den georgiske krig, at det ikke har nogen meningsfuld "blød magt". Rusland er faretruende ensom i den post-ideologiske verden.

Afslutningen af Sovjetunionen og kommunismens død fratog Moskva dens universelle sprog og universelle appel; intet er dukket op til at erstatte det.
 
Derhjemme vidste det hjælpeløse Rusland ingen anden udvej end at vende tilbage til [1] Den Kolde Krigs propaganda og hadetale.

På den anden side, har karkluden Europa med kun ét forslag: "Det bedste vi kan gøre, er  ingenting at gøre", hverken vundet eller tabt sympati på konflikten - for ingen forventede noget fra den kant."

[2] Der Spiegel Online, 20. aug.2008: Det skete i sidste uge under et møde mellem EU's udenrigsministre, da "slapsvansene fra Vesten",  -som en østeuropæisk diplomat hørtes knurre - kom til orde  - og blokerede det hele.
Diplomaten beskrev, hvad de havde i tankerne med "eftergivenhed" - den slags "formildende forligssnak", som de allierede engang brugte over for Hitlers Tyskland alt for længe. Der er mange i Tyskland, Italien eller Storbritannien, der føler det samme.

Det er et synspunkt, som synes at have vundet overhånd - ideen om, at Rusland kan blive en partner for fred har hurtigt mistet tiltro siden Moskva sendte sine raketter, kampvogne og soldater i Georgien.

Når den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, advarer om, at "dialogen med Rusland ikke bør afbrydes," har han ret. Det kan lyde ubeslutsomt, måske endda fejt.
Men blandt de 26 udenrigsministre, der samledes i Bruxelles i tirsdags, er der et solidt flertal derfor - selv blandt dem, der sender et andet signal derhjemme!"

Er der ingen blød magt i Rusland?
Jo der er - og han siger tingene meget i overensstemmelse med, hvad de slatne politikere i  EU siger. Men han er 77 år gammel og har et dårligt ry i Rusland for at have ødelagt Sovjetunionen - og på den anden side en høj stjerne i Vesten, skønt han er vred på Præs. Bush Jr.:

"Fredsfyrsten", Nobelpristageren Michael Gorbatjov
"Lad os høre, [6] hvad han har at sige: "Rusland har brug for sine vestlige partnere, men Rusland vil ikke og ønsker ikke at være en yngre partner, en lillebror, det gør, som Vesten befaler.

Problemerne i Kaukasus-regionen ikke kan løses med magt. Det har været forsøgt mere end én gang i løbet af de sidste to årtier, og det har altid givet bagslag.

Vesten ville gøre klogt i at bidrage til at nå en aftale nu. Forvent ellers det værste."
 
[7] Gorbatjov støtter Putin
I 2003, tror jeg, var Gorbatjov på besøg på Gottorp Slot i Schleswig-Holsten, hvor jeg boede. Jeg så ham på et foto i min avis på Putin - Schröder-topmødet dér, stående bag Putin, som hans rådgiver!

Moscow News Nov. 29, 2007
: "Adspurgt, om den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde Gorbatjov, at selv om han oprindelig havde tvivl, om Putin er i stand til at føre Rusland, støtter han ham nu . "Putin er en meget egnet person, en klog person, en mand med stærk karakter, af få ord, men med gode adminstratoregenskaber", sagde Gorbatjov."Nu er han mere end blot  administrator, han er blevet en troværdigt politisk leder."

Kommentar
Altså ikke helt så spagfærdig som EU-politikere - men alligevel! I hvert fald er Gorbie mere politiker end den russiske [8] general Nogovitsyn, der afventer sin chance under en NATO-blitz-krig i Georgien!

Har Putin noget andet valg  end Gorbatjov for at vinde europæerne for sig og behage Den Nye Verdensorden (CFR)?
Putins alternativ, atombombeangreb, der for nylig bebudedes af hans general, Nogovitsyn, er kun anvendeligt for galninge. Og Den Kolde Krig viste, at selv de gale sovjetiske ledere var ikke så tossede at udsætte sig for et nukleart angreb. Jeg tror ikke, at Putin er så gal heller.

Som [9] EUs "New Europe" skriver:" Medmindre man er afdøde Bobby Fischer, ønsker man ikke at spille skak med russerne. Russere spiller ikke for det næste træk - men for at komme i stilling for at få position til at lave de træk, man ikke ser komme, som Georgien nu har opdaget." Dette er ikke charmerende - men meget effektivt!

Desuden er både hans konventionelle hær og hans atomarsenal i en elendig tilstand - egentlig ikke egnet til at sætte verden skakmat med ([10] Der Spiegel Online 25. June 2008) og  NATO's styrker langt underlegne - men NATO-styrkerne  er selvfølgelig i kamp langt væk fra hjemmet. Og mht. område  kan ingen sluge Rusland.

[11] EurActiv 22. Aug.2008: "Stratfor (står US efterretningskilder nær) siger, at den russiske præsident, Medwedew, har tilbudt  Angela Merkel en "Sikkerhedspagt" mellem de 2 lande. Detaljer er ukendte, men det russiske mål synes at være at rive NATO over". Medvedev er delagtig i den georgiske invasionog derfor mismiskrediteret - men Ruslands hensigt er klar.

Gorbie blev meget populær i Vesten - især i Tyskland på grund af genforeningen, som blev tilladt af Gorbie - men som dog i virkeligheden mest skyldtes, at vestlige (Rockefeller und Rothschild) banker trak kreditgivning tilbage fra DDR! Således skriver [12] der Spiegel Online: "Ingen vestlig bank stiller penge til rådighed for DDR mere. Det sidste store lån blev skrottet af vestlige bank-selskaber i 1981. Siden da går intet mere.
Selv David Rockefeller, der i lang tid var beskæftiget med med DDR-pengetransaktioner, tilbageholder nu sine penge.
Rockefeller's kraftfulde Chase Manhattan Bank, engang meget tyk på Øst-forretning, returnerer ingen amerikanske dollars."

Den [13] Trilaterale Kommission repræsenteret af David Rockefeller, Henry Kissinger og Valéry Giscard d'Estaing besøgte Gorbie i 1989 og overtalte ham til at opløse USSR - lige som EU-Kommissionsformand, Jacques Delors, det samme år, hvor Berlin-muren også faldt.

Gorbie er tilsyneladende den eneste russiske dialogpartner for Vesten om den videre udvikling af deres Nye Verdensordens-projektet.
Sært nok har ingen russiske politikere - bortset fra et par usandfærdige løfter fra Medvedev - udtalt noget politisk fornuftigt om Georgienkonflikten - undtagen Gorbie.

Han har en klub af gamle politikere "[14] The World political Forum".  Og [15] Gorbatjov har bekendt sig til den Nye Verdensorden siden 1988.

Lenin kalder han [16] "En fremragende præsident" og siger: "Jeg tror, at vi ikke har været i stand til at etablere en ordentlig regering i den globale verden", begge citater side 11.

Ud over dette har han startet det leninistisk-religiøse "[17] Earth Charter"-projekt, [18] sponsoreret af  Rockefeller Brothers´Fund , religionen for miljøforkæmpere, sammen med Steven Rockefeller og illuministen Maurice Strong.

Og Gorbatjov har ledet den globale miljø-bevægelse, [19] Green Cross International, siden juni 1993. "Dens fangarme når til utallige områder af international ret og politik, kræver i sidste ende alle nationalstaters underkastelse under en global miljø-regering - en af mange bestræbelser, han gør for at indføre og håndhæve over-nationale beføjelser."

Desuden er Gorbie æresmedlem af den Nye Verdensordens [20] Club of Rome  - og i indflydelsesrig [21] kontakt med David Rockefeller.


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=1440

URLs in this post:
[1] The Times, 15. aug.  2008: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article4535173.ece
[2] Spiegel Online 20. Aug.: http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,573184,00.html
[3] Michael Gorbatjov: Der Spiegel Online Aug. 20, 2008: http://www.spiegel.de/international/0,1518,573162,00.html
[4] Den offentlige mening", er omhyggeligt udtænkt og drejebogsforfattet propaganda: http://www.threeworldwars.com/new-world-order.htm
[5] "Moskvas propagandamaskine kritseres: http://www.ecfr.eu/content/entry/commentary_ivan_krastev_on_georgia/
[6] hvad han har at sige:: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/12/04/AR2007120402218.html
[7] Gorbatjov støtter Putin
I 2003, tror jeg, var Gorbatjov på besøg på Gottorp Slot i Schleswig-Holsten, hvor jeg boede. Jeg så ham på et foto i min avis på Putin - Schröder-topmødet dér, stående bag Putin, som hans rådgiver!

Moscow News Nov. 29, 2007: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/08/11/AR2008081101372.html
[8] general Nogovitsyn: http://www.debka.com/headline.php?hid=5511
[9] EUs "New Europe": http://www.neurope.eu/articles/89348.php
[10] Der Spiegel Online 25. June 2008): http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,562073-3,00.html
[11] EurActiv 22. Aug.2008: http://www.euractiv.com/en/opinion/merkel-asked-take-lead-reshaping-east-west-relations/article-1748
45

[12] der Spiegel Online: http://www.spiegel.de/schulspiegel/0,1518,533807,00.html
[13] Trilaterale Kommission: http://www.brusselsjournal.com/node/865
[14] The World political Forum: http://www.theworldpoliticalforum.org/a2.php
[15] Gorbatjov har bekendt sig til den Nye Verdensorden: http://www.threeworldwars.com/nwo-timeline2.htm
[16] "En fremragende præsident": http://www.theworldpoliticalforum.org/files/eventi/Testi%20Granada.pdf
[17] Earth Charter: http://www.earthcharterinaction.org/assets/pdf/EC.English.pdf
[18] sponsoreret af  Rockefeller Brothers´Fund: http://www.newoxfordreview.org/article.jsp?did=0700-penn
[19] Green Cross International: http://kenraggio.com/KRPN-Gorbachev-PresidiumtoPresidio.htm
[20] Club of Rome: http://euro-med.dk/?p=1044
[21] kontakt med David Rockefeller.: http://www.businessknowhow.com/Writers/criticscorner/ccmemoirs.htm