(ANSAmed) - ROME, 25. juli, 2008 - "Det italienske Ministerråd godkendte, efter forslag fra indenrigsminister Roberto Maroni," udvidelse af erklæringen om undtagelsestilstand for vedholdende og ekstraordinær tilstrømning af ikke - EU-borgere til hele det nationale territorium, med det formål at styrke aktiviteterne for at imødegå og håndtere fænomenet," hedder det i sluterklæringen fra rådsmødet.
En teknisk bestemmelse, der allerede er vedtaget i fortiden, som bidrager til at vedtage "hurtige procedurer til forvaltning af de nye fængsler samt interventioner for almindelig vedligeholdelse i de strukturer, som undergår dagligt forfald", er ifølge en erklæring fra Viminale meningen med "spredning af erklæring om undtagelsestilstand til hele det nationale område" for den ulovlige indvandring, hvorom der allerede eropstået polemik."

Se også AFPs meddelelse på tysk

24.07.2008 EUOBSERVER / BRUSSELS  - "EU's "indenrigsministre" samles i Bruxelles for at drøfte en række forslag om indvandring, for at forsøge at fastsætte en fælles tilgang i alle medlemsstater.
Øjnene vil også være rettet mod Italien, efter at landet har vedtaget en kontroversiel lov d. 23 juli, der ville gøre udokumenteret indvandring til en forbrydelse, som kan straffes med op til fire år i fængsel."