Den Tjekkiske Præsident, Vaclav Klaus: “Traktatratifikationen Kan Ikke Fortsætte”. Og Den Mand Kan Man Stole På.

Posted By Anders On June 16, 2008 @ 15:32 In Dansk, Euromed | No Comments

I dag har EU's udenrigsministre møde i Luxembourg for at drøfte situationen efter det irske "nej" - og senere på ugen mødes EU's regeringschefer også. Men der er klare tegn på, at det irske "nej" er ikke deres eneste problem: Den Tjekkiske Republik forekommer mere end tøvende med at ratificere Lissabon-traktaten.

Dens præsident, [1] Vaclav Klaus, er en stejl personlighed, der - som den eneste prominente politiker - offentligt har fordømt EU's klimapolitik, for hvad den er: [2] svig, hysteri og en frygtelig trussel mod vores frihed og velstand samt stræben efter at kommandere verden. Præsident Klaus sammenligner indirekte det klimaforrykte EU med det sovjetiske regime - lige så farlig, lige så korrupt. Og han ser kun én vej ud af det: At begrænse dens magt.

Det synes, at hans senat støtter ham. Jeg tror ikke, han vil underskrive ratifikationen. Og Tjekkiet overtager EU-formandskabet 1. jan. 2009
Han repræsenterer reelt håb for os

EU har her at gøre med noget, det hidtil aldrig har set, og som de hader, fordi det er en hindring for deres religiøse, hensynsløse march mod den Nye Verdensordens verdensstat:

"Vi ved, at sprænges kan en klippe, tvinges kan en elv.
Men forgå kan ej et folk, der ikke vil det selv."
Valdemar Rørdam 1907.

Hvad Tjekkiet er et fremragende eksempel på

[3] Euractiv 16.06.2008Mens det franske formandskab ventes at presse på for en »business as usual" dagsorden,  foretrækker tjekkerne nok at gå videre med en slankende-down dagsorden, som de allerede havde udarbejdet, før folkeafstemningen ([4] EurActiv 3/06/08): "Den Tjekkiske regering  udsendte i går (2 juni) sit program for EU's formandskabet, der begynder 1. januar 2009 i to versioner, hvis ikke alle lande ratificerer Lissabon-traktaten ved udgangen af året.

Den Tjekkiske Republik ønsker at være forberedt til et EU uden Lissabon-traktaten på grund af situationen i Irland, hvor dens godkendelse ved en folkeafstemning den 12 juni er usikker. "Vi har også et alternativ i tilfælde af, at traktaten er ikke gyldig," fortalte vice-premierminister for europæiske anliggender, Alexandr VONDRA  journalister i Prag, i henhold til det tjekkiske agentur ČTK. "

Mens Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy i lørdags opfordrede EU-landene til at fortsætte ratificeringen af Lissabon-traktaten, kaldte hans tjekkiske kollega Vaclav Klaus  den irske folkeafstemning følge en "sejr for frihed og fornuft" og sagde "ratificeringen  ikke kan fortsætte". Hans synspunkt blev gentaget i det tjekkiske senat.

Lissabon-traktatens ratifikationsproces er allerede blevet bremset i Tjekkiet, hvor Traktaten på nuværende tidspunkt ved den tjekkiske forfatningsdomstol er ved at blive analyseret på anmodning af senatet.  Vaclav Klaus´ og premierminister Mirek Topolaneks euroskeptiske, højreorienterede, neo-liberale ODS er tilsyneladende bekymret for, at det tjekkiske EU-formandskab, der begynder den 1 januar 2009, vil blive overskygget af det kommende permanente EU-Rådets formand.

I mellemtiden sagde Sarkozy, der flyver til Prag i dag for at holde uopsættelige samtaler med premierministeren for Den Tjekkiske Republik, Ungarn, Polen og Slovakiet, at han vil opfylde det sidste skridt før ratifikationen, uanset resultatet af folkeafstemningen i Polen. I april har begge kamre i det polske parlament ratificeret traktaten, det sidste skridt bliver underskrift. Slovakiet og Ungarn har ratificeret traktaten. Ca 70% af polakkerne ventes at stemme for traktaten.


Article printed from Euro-med: http://euro-med.dk

URL to article: http://euro-med.dk/?p=1080

URLs in this post:
[1] Vaclav Klaus: http://euro-med.dk/?p=630
[2] svig, hysteri og en frygtelig trussel mod vores frihed og velstand samt stræben efter at kommandere verden: http://www.heartland.org/Article.cfm?artId=23073
[3] Euractiv 16.06.2008: http://www.euractiv.com/en/future-eu/eyes-turn-czechs-crisis-council/article-173356
[4] EurActiv 3/06/08: http://www.euractiv.com/en/future-eu/eu-treaty-czechs-send-backup-presidency-plans/article-172964