IAF2

Rusland fordømmer israelsk angreb på Syrien. Amerikanske styrker i Jordan i alarmberedskab.
DEBKAfile 31 Jan. 2013 (Mossad-kanal): Det israelske luftangreb på et militært område nær Damaskus - annonceret af Syrien onsdag, 30 januar - blev kraftigt fordømt af Moskva som “åbenlyst overtrædelse af FN-pagten og uacceptabelt, uanset hvilke motiver, der måtte retfærdiggøre det.”

Høj militære alarmberedskab erklæredes i hele regionen, herunder for syriske Golan-enheder, de tyrkiske, jordanske, libanesiske og israelske hære, US-enheder i Tyrkiet og Jordan samt russiske krigsskibe ud for Syrien. 

DEBKAfiles militære kilder siger, at den eneste eksterne militærmagt i den østlige Middelhavsregion er en flåde på 18 russiske krigsskibe, som omfatter landingsfartøjer - blandt de største i den russiske flåde - med 2.000 marinesoldater ombord. Det fremherskende skøn i militær- og efterretningskredse i Washington og NATO hovedstæder er, at det israelske luftangreb på det syriske militære område i nærheden af ​​Damaskus kun var åbningsskud for den kommende runde af militære angreb, som de forventer vil blive udvekslet i den nærmeste fremtid mellem Israel, Syrien og Hizbollah, mens Iran muligvis venter i kulissen på en chance for at komme med.

*

Rusland sagde torsdag det var meget bekymret

over rapporterne om et israelsk luftangreb dybt inde Syrien nær hovedstaden Damaskus. Enhver handling af denne art vil, hvis den bekræftes, være uacceptabel militær indblanding i det krigshærgede land, sagde det russiske udenrigsministerium torsdag. “Hvis denne oplysning bekræftes, så har vi med uprovokerede angreb på mål på et suverænt lands område, hvilket er i klar strid med FN-pagten og er uacceptabelt,” sagde det russiske udenrigsministerium i en erklæring. Rusland tilføjede, at det tog “hasteforanstaltninger” for at afklare situationen. (Al Arabiya News 31. Jan. 2013).

*

Kina er ved at omstøbe alle deres guldreserver i små et-kilo barrer for at udstede en ny “guld-baseret” valuta.
World Truth TV: Mange siger, dette vil forstyrre den globale handel, og i sidste ende vil medføre kollaps af den amerikanske dollar.
Der kan ikke være tvivl om, at den amerikanske dollar snart vil være historie. Dette er helt sikkert en strategisk del af deres seneste fremstød for at underskrive nye handelsaftaler med Rusland, Japan, Chile, Brasilien, Indien og Iran. Katten er nu ude af sækken,  USA vil blive sat på porten  af de største handelsselsnationer i verden, og dollaren vil gå ned i flammer. GATA vurderer nu, at 80% af det guld, som investorerne tror de har i tildelte konti, forlængst er væk, det meste af det sandsynligvis samlet i Kina.

*

Den franske Beskæftigelsesminister Michel Sapin sagde: ‘Der er en stat (Frankrig), men det er en helt bankerot stat’
The Daily Mail 29 Jan. 2013: En meningsmåling i går i avisen Le Figaro viste, at otte ud af ti læsere er enige i, at Frankrig faktisk er bankerot. Frankrigs Centralbank  har allerede udarbejdet data, der viser, at kapitalinvesteringer forlader landet hver dag sammen med forretningsfolk, som hjalp til med at opbygge dem.

Blandt dem, der har flyttet deres enorme rigdom ud af Frankrig er Bernard Arnault, landets rigeste mand og skuespilleren Gérard Dépardieu, som nu har et russisk pas. Der har endda været rapporter om, at Nicolas Sarkozy, den sidste franske præsident, forbereder sig på at flytte til London med sin tredje kone, Carla Bruni, for at oprette en aktiefond.

*

Cecilia-malmström2

Voldelig ekstremisme er på sit højeste niveau i Europa siden Anden Verdenskrig, og er ved at blive kontinentets top sikkerhedstrussel, sagde Den Europæiske Unions udøvende organ  mandag.
EUbusiness 29 Jan. 2013: I en tale på tærsklen til forhandlinger om, hvordan man opdager og forebygger ekstremisme, opfordrede EUs kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, EU “til at stå op … og beskytte vore værdier, der nu bliver udfordret i mange lande i Europa.”

Vi ser en vækst for ekstremisme, fremmedhad, antisemitisme, had og nationalisme,” sagde hun.

Ikke siden Anden Verdenskrig har ekstreme og populistiske kræfter haft så stor indflydelse på de nationale parlamenter, som de har i dag. I nogle lande er endda nynazister blevet valgt,” tilføjede hun.
Hvis udviklingen fortsætter, vil næste års europæiske valg “kunne styrke disse kræfter” og true hele det europæiske projekt, sagde Malmström.
Tirsdagens samtaler i Bruxelles, som samlede indenrigsministrene og modterror-eksperter, vil se på forslag til at bekæmpe ekstremisme, baseret på et EU-dækkende Radikaliserings-Opdagelses-Netværk lanceret i september 2011.

*

Nedsættende ord gearet mod minoritetsgrupper som romaer, muslimer, jøder og indvandrere bliver mere almindelige, som folkevalgte embedsmænd forsøger at bejle til et stigende antal af de stemmeberettigede vælgere med rødder i populistiske bevægelser. (EUObserver 29 Jan. 2013).

*

Autoritarismen tiltog sidste år i Rusland til hidtil usete højder siden den sovjetiske æra - med en lang række barske love, blokering af politiske frihedsrettigheder og chikane af oppositionsaktivister og kritikere, sagde Human Rights Watch torsdag.
Overgrebene faldt sammen med Vladimir Putins tilbagevenden til Kreml ((Reuters 31 Jan. 2013).