Følgende oplysninger om EU-Kommissionens egen svig og dårlige forvaltning af sine økonomiske forpligtelser mht. vore skatteyderpenge i Bulgarien og Rumænien, såvel som dens diskriminerende behandling af korruption og organiseret kriminalitet i disse 2 lande - idet kloge Rumænien er en lukrativ personlig vinding for eurokraterne, mens ikke så kloge Bulgarien ikke tilbyder eurokraterne nogen personlig gevinst og derfor er EUs prygelknabe - er en skandale, som fortæller meget om arten og motiverne i den Nye Verdensordensfilial, der kalder sig EU!

Jeg har tidligere rapporteret om EU-uregelmæssigheder opdaget af dens Revisorer, der endda har nægtet at godkende EU's budget i 13 på hinanden følgende år. Men den største skandale er, at EU-Kommissionen fyrede sin regnskabschef, Marta Andreasen, for at nægte at godkende budgeturegelmæssigheder!

Ifølge KOMMISSIONSRAPPORTEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om Beskyttelse af Fællesskabernes finansielle interesser - Bekæmpelse af svig - Årsberetning 2007 [SEK (2008) 2300], [SEC (2008) 2301] "skal disse statistikker  læses og bruges med stor forsigtighed: en rapporteret uregelmæssighed er ikke i de fleste tilfælde en mulig svindel (hvilket er en bevidst handling). En indberettet mistanke om svindel er ikke nødvendigvis svig bekræftet ved en domstol. "
Kommentar

Dvs.: Hvis den går, går den!! Ikke desto mindre koster de uregelmæssigheder os skatteydere en masse penge!
Men der er en anden instans til at kontrollere svindel i EU: OLAF.

EUObserver  July 23, 2008Europa-Kommissionen var målet for de fleste af af EU's  anti-svindel kontors (OLAF) interne undersøgelser sidste år. 84 tilfælde af mistanke om svig i Kommissionen forblev under evaluering eller var i gang i slutningen af 2007, sammenlignet med blot syv for EU-Rådet og fem for Europa-Parlamentet ifølge OLAF's årsberetning. Men dette menes kun at være toppen af isbjerget!!

Et eksempel vedrørte en "agent" er ansat på et unavngivent Kommissionskontor i udlandet, der stjal pengene,  snød med bogføringen  og forsøgte at bestikke kolleger til melodien "titusindvis af euro." .
I en anden sag foregav en pensioneret EU's embedsmand at bo i et andet land med henblik på at stille krav om en større pension, med en OLAF detektiv til at flyve rundt i Europa for at finde ud af, hvor den tidligere arbejdstager faktisk tilbragte sin tid. Resultaterne blev fremsendt til de nationale politimyndigheder, med "agenten" afskåret fra at forvalte EU-midler i fremtiden - men ikke fyret - og han fik indefrosset noget af sin pension.

"Da Europa-Kommissionen forvalter en langt større del af budgettet end de andre institutioner og tegner sig for de fleste EU-tjenestemænd og andre ansatte, er den hyppigere genstand for undersøgelser," forklarer den årlige rapport.
I mellemtiden har Rumænien toppet listen over nye sager, der blev åbnet mod EU-medlemslande, med 95 nye undersøgelser, mens Italien (80), Tyskland (75), Belgien (72), Bulgarien (52), Spanien (42), Grækenland (41) og Polen (38) også optræder nær toppen af listen. I forhold til deres befolkninger, tiltrak Belgien, Luxembourg, Bulgarien, Rumænien og Grækenland sig den meste nye opmærksomhed fra OLAF sidste år.

Hovedparten af undersøgelserne omfatter landbrugsstøtte, cigaretsmugling og EUs "eksterne bistand" - projekter vedrørende udvikling og humanitære mål.

OLAF selv tidligere har været kritiseret for manglende effektivitet til Bekæmpelse af svig  fra Den Europæiske Revisionsrets side og været anklaget af journalister og medlemmer for at neddysse intern EU-svig. Anti-svindel enheden havde i alt 467 medarbejdere i 2007 med et budget på € 72,6 millioner, en stigning fra 388 personer til € 67,5 mio året før. Der inddreves € 204 mio misbrugte EU-midler, sammenlignet med kun € 114 mio i 2006, med den gennemsnitlige varighed af undersøgelserne fra 27 til 28 måneder pr sag.

EurActiv July 23, 2008: 2007 rapport om »Beskyttelse af Fællesskabernes Finansielle Interesser" viste, at trods det, at antallet af indberettede uregelmæssigheder er "faldende på alle områder bortset fra de strukturelle foranstaltninger," er deres økonomiske konsekvenser" steget i alle sektorer ".

Det mest markante eksempel på den tendens er i 2007-rapporten vedrørende landbrug, hvor der trods et fald på over 50% i antallet af uregelmæssigheder indberettet (2007: 1548; 2006: 3149), er deres anslåede finansielle virkninger næsten fordoblet fra € 87 m 2006 til € 155 mio i 2007.

Hvad mere er, rapporten anslår, at uregelmæssigheder vedrørende førtiltrædelsesfinansiering for de nye EU-medlemmer har "svære finansielle konsekvenser". Sidste uge, for eksempel afslørede en lækket rapport fra EU's anti-svindel vagthund OLAF misbrug i Bulgarien på op til € 6,1 m af sådanne midler. Tallene er foreløbige og kræver yderligere undersøgelser. "80% af EU's budget er ikke omsat af Kommissionen i Bruxelles - men af medlemsstaterne".

Bulgarien
EurActiv July 23, 2008: Lækager til pressen fra Kommissionen om en tilsynsrapport om Bulgarien's præstationer i EU har skadet landets internationale image slemt, beklagede Bulgariens vicepremierminister, Ivaylo KALFIN, der udtrykker det håb, at den endelige rapport vil blive mindre skadelige!

Financial Times  July 21, 2008: I en rapport lækket i sidste uge, hudflettede Europa-Kommissionen Bulgarien i noget af de hårdeste sprog, der bruges om et medlem, og siger, at "korruption på højt niveau og organiseret kriminalitet" forværrer"problemerne generel svaghed i administrativ og retslig kapacitet ".
I et separat lækket dokument, beskyldte Olaf, Kommissionens anti-svindel enhed,  en formodet kriminel forretningsgruppe for at bedrage EU for  førtiltrædelsesmidler, og beskyldte myndighederne for ikke at behandle sagen korrekt. Begge rapporter er udkast til revision, inden de forelægges for EU's udenrigsministre i denne uge.
Det kan virke uretfærdigt at pukke på et sårbart nyt medlem, når der i tidligere år  endog har været større svig med EU-midler - i Grækenland, for eksempel - uden at disse lande fik sådan radikal handling.

Den politiske indflydelse vil blive større med en ballade, der raser om at tage ansvaret for landets ydmygelse. Offentligheden er rasende på sine ledere og taknemmelig for, at EU rydder grundigt op i møg-dyngen.

Rumænien
Financial Times, July 21, 2008:  Det faktum, at Storbritannien og Holland befinder sig isoleret inden for EU ved at opfordre til at skride hårdt ind mod korruptionen, der bedrives i toppen i Rumænien, er en knusende anklage mod EU's manglende evne til at kæmpe for grundlæggende normer for regeringsførelse, der er helt sikkert nødvendig, hvis det håber at kunne overleve som en drivkraft for indflydelse i verden.

Korruption er fortsat indgroet og bestræbelser på at imødegå den, blokeres på højt niveau. Bulgarien vil lide nogle sanktioner, men Rumænien, nu den syvende største EU-stat, vil vise sig stort set uskadt.
Adrian Nastase, en socialdemokrat og siden 2004, Den Liberale TARICEANU Calin, har lanceret adskillige handlingsplaner og andre reformritualer, som hovedsageligt kun blev public relation tricks for at tilfredsstille eurokraterne med,  at Rumænien havde travlt med at indføre de europæiske normer og værdier. EU undlod at iværksætte en undersøgende vurdering.

Bruxelles´ tjenestemænd, under politisk pres eller for at redde deres eget ansigt, var rede til at udvande de  ugennemførte mål.
I året før EU-intiltrædelsen trodsede Bukarest åbent EU ved at nægte at godkende vigtige anti-korruptionstiltag
.
I 2007 talte Tudor Chiuariu, en 29-årig justitsminister, der udpeges til at deaktivere en retsforfølgende enhed fra at efterforske korruption på højt niveau, åbent nedsættende om EU.
EU sagde, at initiativet ligger hos rumænerne, og EU's indflydelse var begrænset. Men det er en temmelig uærligt argument. Optagelsestidsplanen, især reformer på det retslige og administrative område, den katastrofale form for regionalisering, gennem hvilke midler blev kanaliseret, privatisering af de mest strategiske sektorer af økonomien og ophævelsen af priskontrol, alt var udarbejdet på forhånd af EU.

Tidligere kommunister og slyngelstatskapitalister, der blev overordentlig rige gennem at manipulere et ureguleret økonomiske system efter 1989, er blandt de største modtagere af € 30 milliarder i strukturfondene, der flyder ind i landet per kulance fra EU's skatteydere.

Eliten's trumfkort er dens evne til at tilbyde kontrakter til infrastrukturprojekter til virksomheder, som nød god indflydelse både i Bruxelles og i de partier, der dominerer nogle af de centrale EU-lande.

På denne måde blev EU gradvist afvæbnet af en beregnende lokal elite, der er velbevandret i at simulere forandringer. Dommere fortsætte med at frikende og give latterlige domme eller udsætte  tilfælde, hvor  politikere kommer for dem pga. korruption.

I mellemtiden er der en enorm menneskelig udvandring af dygtige fagfolk, såvel som flere millioner arbejdere, der forårsager alvorlig mangel på arbejdskraft og producerer en demografisk tidsindstillet bombe.

Her er en kommentar fra EU Kommissionsformand Barroso, der bekræfter, at EU har trukket infrastruktur finansiering og finansiering af gennemførelsesorganer i Bulgarien tilbage på grund af den organiserede kriminalitet og højt korruption - sidstnævnte fænomen også problematisk i Rumænien.